«П’яні вечірки» у Києві: суд відпустив з-під варти організатора Андрія Ярину, — ЗМІ

Фото: скриншот | Суд зобов’язав Андрія Ярину носити електронний браслет

Обвинуваченого в організації п’яних вечірок у Києві, де вживали алкоголь, а опісля кривдили й принижували дівчат, відпустили під заставу в 272 тисячі гривень. Андрій Ярина перебував у СІЗО з лютого 2023 року.

Related video

Блогер з Івано-Франківська Андрій Ярина, який влаштовував “п’яні вечірки” у Києві, де дівчат доводили до стану безпорадності і змушували робити непристойності, вийшов з-під варти. За нього внесли заставу в розмірі 272 500 гривень. Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Сторона обвинувачення наполягала на продовженні запобіжного заходу для Ярини у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Утім, Голосіївський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури частково.

Суд зобов’язав обвинуваченого носити електронний браслет, не відлучатись з місця свого проживання без рішення суду, здати закордонний паспорт і заборонив спілкуватися зі свідками та потерпілими у справі.

Справа “п’яних вечірок”: що відомо

Наприкінці січня 2023 року журналістка Ярослава Кравченко у своїх соцмережах повідомила, що група хлопців 20-річного віку, які з Івано-Франківська приїхали до Києва, споювали дівчат, давали їм транквілізатори “Ксанекс”, а тоді ґвалтували їх і знімали все це на відео. Пізніше кадри насильства блогери поширювали в соціальних мережах та закритих Telegram-каналах.

1 лютого 2023 року до хлопців з обшуками на орендовані квартири в столиці і в Івано-Франківську навідалася поліція. Організаторів вечірок затримали і доставили до ізолятора тимчасового тримання. Двом фігурантам оголосили про підозру за статтею “виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних матеріалів”. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Також учасники “п’яних вечірок” отримали повістки у військкомат.

Суд взяв під варту Ярослава Домбровського, якому інкримінували розповсюдження порнографічного контенту, і Олега Захарова, якого підозрюють у сексуальному насильстві. Однак хлопці вийшли на волю під заставу. Андрія Ярину суд заарештував без права внесення застави.

У жовтні 2023 року Олег Захаров гучно відсвяткував власне весілля у Львові. Ведучим свята став популярний актор Юрій Ткач. Він заявив, що дізнався про скандальне минуле Захарова лише після того, як святкування набуло розголосу в мережі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *