Підрив Каховської ГЕС – голова МАГАТЕ прибув на ЗАЕС – фото

Фото: Twitter | Глава МАГАТЕ здійснив третій візит на Запорізьку АЕС

Пов’язана поїздка з загрозами, які несе за собою підрив дамби на Херсонщині. Тяжка ситуація з безпекою змусила відкласти візит на один день.

Related video

Генеральний директор МАГАТЕ прибув на окуповану територію Запорізької області, де відвідав атомну електростанцію. Про це повідомляє прес-служба “Енергоатому” 15 червня.

З початку повномасштабної війни це третій офіційний візит Рафаеля Гроссі на територію ЗАЕС, яку тимчасово контролюють російські загарбники. Поїздка мала відбутися трохи раніше, проте через важку ситуацію з безпекою її відклали на один день.

“Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі розпочав візит на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС”, – йдеться у повідомленні.

Пов’язаний візит із тим, що Російська Федерація навмисне підірвала Каховську ГЕС, що могло зашкодити Запорізькій АЕС та створити потенційну загрозу для свiту. Рівень Каховського водосховища знизився до критично низького рівня.

Вперше гендиректор МАГАТЕ був на території АЕС у вересні минулого року. Після цього повторив візит у березні 2023 року і ось, після техногенної катастрофи приїхав знову.

Яких висновків дійшов Рафаель Гроссі — невідомо. На момент публікації матеріалу він не надав жодних коментарів щодо результатів поїздки.

Нагадаємо, 14 червня повідомлялося, що Росія закрила для України доступ до інформації про рівень радіації на Запорізькій АЕС. Представники Міжнародного агентства з атомної енергії, які працюють на території станції, змушені записувати або фотографувати інформацію з датчиків та передавати дані до штабу МАГАТЕ.

12 червня експерт розповів українцям, що буде після вибуху на ЗАЕС. Григорій Плачков пояснив, що найбільшу небезпеку становить ставок-охолоджувач на ЗАЕС, який незабаром перестане наповнюватись новою водою через падіння її рівня в Каховському водосховищі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *