Погода в Україні – очікується погіршення погодних умов та лавина – карта

Фото: УНІАН | Ілюстративне фото: сніг

У деяких областях очікується сильний вітер, штормові пориви досягатимуть 25 метрів за секунду. Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

Related video

У середу 29 листопада у більшості областей очікується ускладнення погодних умов. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“29-го листопада в Україну завітає черговий циклон із серії південних циклонів. У більшості областей очікується ускладнення погодних умов — сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу та дощі. Поділ опадів на сніг чи дощ, як завжди — як температура повітря скаже”, — сказала Наталка Діденко.

Вона зазначила, що передбачається сильний вітер зі штормовими поривами до 15-22 метрів за секунду, напрямок — південно-східний з переходом на західний.

Температура повітря вночі буде від 0 до 5 градусів морозу, вдень від 2 до 6 градусів тепла, лише на заході вдень буде холодніше — від 0 до 4 градусів морозу. У південній частині України вночі буде від 2 до 6 градусів тепла, вдень від 7 до 14.

Південний циклон

Синоптики Укргідрометцентру розповіли, що у середу в західних областях очікується помірний, місцями значний сніг, подекуди хуртовини. Температура повітря вночі та вдень буде від 1 до 6 градусів морозу. У північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях прогнозують сніг та дощ, вночі та вранці будуть значні опади, місця налипання мокрого снігу та ожеледь. Температура повітря протягом дня буде від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

На решті територій синоптики прогнозують помірний, місцями значний дощ, температура повітря вночі буде від 1 до 6 градусів, вдень 5-10 градусів тепла. Очікується південно-східний вітер з переходом на південно-західний, 5-10 метрів за секунду, проте пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду, у південних областях місцями — 25 метрів за секунду.

Прогноз погоди на 29 листопада

В Укргідрометцентрі попередили про небезпечні метеорологічні явища в Україні 29 листопада. У середу пориви вітру досягатимуть 15-20 метрів за секунду, у південних областях місцями до 25 метрів за секунду. Також в західних областях вночі очікується хуртовина, а на дорогах ожеледиця. У Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській областях прогнозують значний сніг, вночі та вранці в Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях, у Сумській та Харківській вдень буде значний мокрий сніг, дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, а на дорогах ожеледиця. Значні дощі вранці та вночі очікуються в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

Небезпечні метеорологічні явища Прогноз погоди в Києві на 29 листопада

Синоптикиня Наталка Діденко зазначила, що Київ потрапить у сферу впливу південного циклону Oliver.

“Основна порція негоди припаде на найближчу ніч — у столиці мокрий сніг, дощ, налипання мокрого снігу, а вдень опади поступово слабшатимуть і припинятимуться”, — повідомила вона.

За словами Діденко, у Києві очікується перехід вітру з південно-східного на західний, він буде сильним зі штурмовими поривами. Вночі прогнозують від 0 до 2 градусів морозу, вдень потепліє до 2 градусів тепла.

Циклон Oliver

Синоптики Укргідрометцентру заявили, що в Київській області у середу очікується ускладнення погодних умов — сніг і дощ. Вночі та вранці очікуються значні опади, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь, на дорогах — ожеледиця. Переважатиме південно-східний вітер з переходом на південно-західний, 5-10 метрів за секунду, пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря в області протягом доби буде від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, в Києві вночі буде від 0 до 2 градусів морозу, вдень від 0 до 2 градусів тепла. Крім цього, синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища.

“29 листопада пориви вітру 15-20 м/с, вночі та вранці значні мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. І рівень небезпечності”, — зазначили в Укргідрометцентрі.

Небезпека у Карпатах

На Facebook-сторінці “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах” заявили, що протягом 28-29 листопада на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей можлива значна сніголавинна небезпека, 3 рівень, через снігопади та хуртовини.

“Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір’я!”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, низька сніголавинна небезпека, 1 рівень, утримується на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області протягом 28-29 листопада.

Сніголавинна небезпека Коли в Україні потепліє

Наталка Діденко заявила, що 30 листопада негода відступить і з’явиться сонечко. Очікується морозна ніч, вдень буде близько нуля градусів.

Нагадаємо, 12 листопада речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що погіршення погодних умов може вплинути на роботу авіації. За його словами, саме від погоди залежить повітряна обстановка та процес завдавання ударів.

27 листопада в Києві оголосили ІІ рівень небезпечності через складні погодні умови. У столиці тривав сильний снігопад, який призводив до хуртовини та ожеледиці на дорогах.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *