Працюватиме й далі: ВАКС не відсторонив від роботи очільника Тернопільської облради (фото)

Фото: Тернопільська облрада | Михайло Головко, голова Тернопільської облради, якого підозрюють у хабарництві

Адвокат чиновника заявив, що його підзахисний і далі працюватиме на державній посаді, при цьому НАБУ та САП вважають, що голову Тернопільської облради краще усунути від роботи.

Related video

Олександр Тананакін, адвокат голови Тернопільської облради Михайла Головка, повідомив про рішення ВАКС щодо його підзахисного. Суд не відсторонив від роботи чиновника, підозрюваного в отриманні незаконної вигоди. Про це адвокат розповів на сторінці Facebook.

НАБУ та САП звернулись до ВАКС з клопотанням, щоб Головка відсторонили з посади, нагадав Тананакін. Однак ВАКС відхилив клопотання антикорупційників.

Інших подробиці подій юрист не навів, лише опублікував світлину з зали суду.

Судове засідання, на якому Головка залишили на посаді Фото: Facebook

Наразі ні НАБУ, ні САП ніяк не прокоментували рішення суду щодо фігуранта справи про хабар Головка.

Зазначимо, наприкінці червня НАБУ повідомило про викриття групи посадовців з Тернопільщини, які вимагали близько 1,8 млн грн з місцевого підприємця. При цьому перемовини фігурантів з жертвою вимагання записали й відповідне аудіо опублікували на Youtube-каналі бюро.

Чиновників затримали “на гарячому”, коли вони отримували чергову частину неправомірної вигоди розміром 600 тис. грн.

Михайла Головка арештували з правом виходу під заставу розміром 800 тис. грн. Ці кошти голова Тернопільської облради відшукав і вийшов на свободу. Між тим САП вимагала збільшити суму застави: для Головка пропонували заставу до 13 млн грн.

Після звільнення з-під арешту чиновник повернувся до виконання посадових обов’язків та заявив, що ніколи не брав хабарів.

Нагадуємо, днями НАБУ повідомила про підозру нардепці від партії “Слуга народу” Тетяні Марченко. Жінку підозрюють в отримання хабаря в 5 тис. дол. за шахраювання з виїздом за кордон чоловіків, які ухиляються від мобілізації.

Давид Арахамія, голова фракції “Слуг народу” у Верховній Раді, заявив, що політикиню з Тернопільщини незабаром виженуть з лав партії.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *