Репатріація українських євреїв — посольство Ізраїлю продовжує прийом заявок

Фото: Dronarium Україна / Фейсбук | Ізраїль не припиняв репатріацію євреїв з України

За словами дипломата Міхаеля Бродського, жодних змін у прийомі заявок не було, однак через останні події мало хто наважується на візит до Ізраїлю.

Related video

Репатріація євреїв з України до Ізраїлю триває, незважаючи на те, що з РФ цю процедуру зупинили. Про це повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський у коментарі “Стране” 24 жовтня.

За його словами, останнім часом “жодних змін немає” і репатріація триває.

Пізніше журналісти запитали в нього, чи є охочі зараз, в умовах війни в обох країнах, на репатріацію з України.

Важливо Вірменія прийме 120 тисяч репатріантів із Нагірного Карабаху — Пашинян

“Чи приїжджає хтось саме в ці дні? Навряд чи”, — заявив Міхаель Бродський.

Головний рабин України Моше Асман ніяк не коментував імовірність зупинки репатріації на момент публікації матеріалу.

Репатріація євреїв із РФ: що відомо

Напередодні в посольстві Ізраїлю в Російській Федерації розповіли в коментарі журналістам, що відділ репатріації в Москві призупинив приймання росіян, які хотіли б виїхати на ПМП до Ізраїлю до 27 жовтня. Водночас, консульський відділ посольства продовжує працювати без змін.

Головний рабин Росії Адольф Шаєвич у коментарі журналістам також підтвердив цю новину, однак на який термін призупинено процедуру репатріації — невідомо.

“Учора посол Ізраїлю спілкувався з багатьма [представниками єврейської громади в Росії] по Zoom. Я теж брав участь. Наразі консульство не приймає заяви, не приймає людей, припинило на якийсь час приймання заяв на ПМП”, — заявив Адольф Шаєвич.

Водночас ті, хто отримав уже дозвіл, може спокійно летіти до Ізраїлю, адже літаки продовжують щоденно здійснювати рейси, хоч у країні не дуже безпечно.

Одна з причин, через яку це відбувається, це ситуація в Ізраїлі. Багато громадян за призовом пішли воювати, тому бюрократичні структури могли скоротити свою діяльність.

Нагадаємо, 17 жовтня 2022 року повідомлялося, що кожен восьмий єврей виїхав із РФ до Ізраїлю після оголошення часткової мобілізації. Загалом за перші вісім місяців війни в Україні країну покинуло 26 тисяч росіян із єврейським корінням. З України до Ізраїлю за такий самий період виїхало 13 тисяч євреїв.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *