Розслідування Слобоженко – мільйонер записав нерухомість і авто на маму і бабусю

Фото: скриншот | Олександр Слобоженко

Блогер хвастається, що у його автопарку більше як 18 автомобілів. Утім, офіційно у власності мільйонера лише Mitsubishi Lancer 2009 року і мотоцикл 2019 року.

Related video

25-річний український мільйонер Олександр Слобоженко є фігурантом справ про несплату податків, оформлює свій люксовий автопарк та нерухомість на маму та бабусю і не повернувся в Україну після того, як виїхав за кордон 28 березня. Про це йдеться у розслідуванні NGL.media, опублікованому у п’ятницю, 26 квітня.

Незалежний антикорупційний центр проаналізував діяльність успішного молодого підприємця після розслідування “Української правди”, у якому зокрема повідомлялося, що Слобоженко не перебуває на військовому обліку і безперешкодно покидає межі України під час воєнного стану. Після оприлюднення цієї інформації він обмежив свою активність у соціальних мережах і не коментував розслідування.

Хто такий Олександр Слобоженко

Олександр Слобоженко народився та виріс у селі Білогородка під Києвом. Сім’ю, у якій виріс хлопець, журналісти назвали пересічною і такою, що не мала прямих зв’язків з впливовими чиновниками або бізнесменами, які могли б підтримати юнака фінансово або ж іншими способами сприяти його успіхам. Сам Слобоженко в інтерв’ю розказував, що почав заробляти свої перші гроші в інтернеті ще в підлітковому віці. Він розвивав пабліки та чати у соцмережах.

Останні вісім років Слобоженко активно займається арбітражем трафіку, переважно у сферах беттінгу (ставки на спорт — ред.) та гемблінгу (азартні ігри, онлайн-казино, — ред.), який зараз намагаються обмежити в Україні.

Підприємець стверджує, що компанія “Traffic Devils”, яка займається арбітражем трафіку з 2019 року приносить йому значні прибутки. 25-річний мільйонер має майже півмільйонну аудиторію в Instagram та трохи менше 160 тисяч підписників у TikTok. Наприкінці 2023 року він подав заявку на реєстрацію торговельної марки “Alex Slobozhenko”.

На своїй сторінці в Instagram, яку Слобоженко, нещодавно закрив, хвастається купівлею розкішних автомобілів, здебільшого спортивних: Lamborghini, Ferrari, Mercedes Maybach, McLaren, Chevrolet Corvette, BMW M3 Competition. Також він показує коштовні годинники, нерухомість, витрачає захмарні гроші на подорожі та подарунки для друзів. За його словами, загальна вартість автопарку торік становила 3 мільйони доларів.

Слобоженко регулярно бере участь у вуличних перегонах на спортивних авто, порушуючи правила дорожнього руху, а також насолоджується бездоріжжям у Карпатах на вантажних автомобілях та мандрує світом на приватних літаках.

Олександр Слобоженко біля McLaren 720S Фото: Олександр Слобоженко / Instagram Мамі — люксові авто, бабусі — елітну нерухомість

Як стверджують розслідувачі, у власності мільйонера офіційно перебуває лише один автомобіль Mitsubishi Lancer 2009 року і мотоцикл BMW S1000RR 2019 року. Утім Слобоженко розказує, що в його особистому автопарку більш як 18 автівок. Він регулярно заявляє своїм підписниками про придбання нових елітних автомобілів, але не оформляє їх на себе.

75-річна бабуся Слобоженка Ніна Звір торік стала власницею двох квартир у розкішному київському хмарочосі “Taryan Towers”. Ці квартири мільйонеру обійшлись йому в 700 тисяч доларів США. Крім того, він придбав два паркомісця у тому самому житловому комплексі, і записав їх на маму — 45-річну Ірину Звір. Жінка також володіє ще однією квартирою в житловому комплексі на Печерську, у центрі столиці.

Крім того, на маму Слобоженко записав частину свого автопарку:

  • Mercedes Benz Maybach S580 (2022 р.в.);
  • BMW M3 (2022 р.в.);
  • Ferrari SF90 Stradale (2022 р.в.)

Як з’ясували журналісти Ірина Звір працювала косметологинею. Влітку минулого року вона зареєструвалась як ФОП з основним видом діяльності “інші види освіти”. Ще через кілька місяців Слобоженко зареєстрував ТзОВ “Трафік Девілс” з основним видом діяльності “рекламні агентства”. Там його мама отримала посаду директорки. Журналісти намагались поговорити з Іриною Звір, утім спершу вона заявила, що взагалі не знайома з Олександром Слобоженком, а пізніше порадила ставити питання безпосередньо її сину і кинула слухавку.

Трохи більше двох тижнів тому ФОП зареєструвала бабуся Слобоженка Ніна Звір, яка раніше працювала вчителем праці. Тепер 75-річна жінка буде надавати полуги “консультування з питань комерційної діяльності й керування”.

Ще один автомобіль із свого автопарку Слобоженко записав на 49-річного експоліцейського з Донецька Андрія Медяника. Йдеться про машину охорони підприємця Toyota Land Cruiser 200. Медяник також є власником мікроавтобуса Volkswagen Crafter. NGL.media припускає, що Медяник може працювати охоронцем Слобоженка. Розслідувачі зателефонували Медянику. Він запевнив, що не знайомий зі Слобоженком і вперше чує про автівки.

Журналісти припускають, що Слобоженко не записує власне майно на себе, щоб у разі проблем із законом воно не підпало під арешт. Або ж підприємець може хвилюватися, що через новий мобілізаційний закон у нього вилучать люксові авто.

Проблеми з податками

Попри заяви Слобоженка, що компанія “Traffic Devils” була заснувана у 2019 році, офіційно зареєстрована вона була лише у листопаді 2023 року. Сам Слобоженко теж довго ніяк не декларував своєї підприємницької активності.

У червні 2020 року Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтями про ухилення від сплати податків та про “легалізацію майна, отриманого злочинним чином”. Податківці нарахували, що молодий підприємець заборгував держбюджету майже 54,8 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки вдома в Слобоженка та в його офісі у центрі Києва. Була вилучена техніка та документи. Однак згодом йому все повернули. Згідно з оприлюдненими у держреєстрі судових ухвал, ця справа про несплату податків зупинилася на етапі досудового розслідування у 2022 році. Сам Слобоженко її називає “сфабрикованою”. Водночас за кілька тижнів після її відкриття він зареєструвався ФОПом 3-ї групи. Це можливо за умови, що річний дохід підприємця не перевищує 8,3 млн грн. Однак зі слів самого підприємця, він заробляє більше мільйона доларів щомісячно.

У 2023 році на Слобоженка знову звернули увагу правоохоронці. Бюро економічної безпеки (БЕБ) відкрило кримінальне провадження за підозрою у несплаті податків (ст. 212 ККУ), організації азартних ігор (ст. 203-2 ККУ) та легалізації доходів, здобутих злочинним шляхом в особливо великому розмірі (ст. 209 ККУ). У листопаді минулого року Слобоженко запевнив у своїх планах сплатити до держбюджету нараховані податки. Звинувачення в організації азартних ігор він відкинув. NGL.media не знайшли підтвердження сплати податків, про які говорив Слобоженко.

Слобоженку також належить 13% в “Ікігай Груп”, яка займається орендою нерухомості. Компанія зареєстрована два місяці тому в Києві. Окрім Слобоженка, її засновниками, є ще 5 підприємців.

Непридатність до служби

У жовтні 2022 року Голосіївський районний ТЦК у Києві видав довідку про непридатність Слобоженка. Висновок підписав голова військово-лікарської комісії (ВЛК) Голосіївського району Володимир Приходько. На початку минулого року його звинуватили в отриманні неправомірної вигоди за зняття з військового обліку. Нині Приходько не очолює районну ВЛК. Він звільнився зі своєї основної роботи в одній зі столичних лікарень і очікує на вирок суду.

За даними NGL.media, за останні два роки Слобоженко виїжджав за кордон 12 разів. Кілька подорожей він здійснив уже зі згаданим вище власником двох його машин Андрієм Медяником.

Вперше від початку війни Слобоженко покинув Україну 9 квітня 2022 року. Тоді він ще не був визнаний непридатним до служби. В одному із своїх дописів в Instagram він стверджував, що виїхав легально, але не уточнював як саме.

NGL.media стверджує, що молодий мільйонер виїхав з України як волонтер. За даними Укртрансбезпеки, у систему “Шлях” його внесла Закарпатська обласна військова адміністрація. Виїхав Слобоженко через Ужгород на мікроавтобусі Volkswagen Crafter разом з Андрієм Медяником. А повернувся через півроку, у жовтні 2022-го. Тоді ж він нібито пройшов ВЛК, де йому видали довідку про непридатність до військової служби та зняли з військового обліку. Таким чином він отримав можливість виїжджати за межі України будь-коли без жодних обмежень, чим регулярно користується. Востаннє Слобоженко виїхав закордон 28 березня цього року і досі не повернувся в Україну. Журналістам не вдалося отримати жодних коментарів особисто від Слобоженка.

Нагадаємо, 15 квітня “Українська правда” опублікувала розслідування про те, як представники столичної молоді під час воєнного стану виїжджають за кордон. Олексадр Слобоженко став одним із фігурантів матеріалу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *