Сатурнія велика – найбільшого метелика в Європі вперше виявили у нацпарку Синевир – фото

Фото: Wikipedia | Найбільшого метелика в Європі побачили в Україні

Сатурнію велику у природі дуже рідко можна побачити, вона занесена до Червоної книги України, як “вразливий вид” чисельність якого незначна.

Related video

Найбільшого метелика в Європі Сатурнію велику вперше виявили на Закарпатті. На сторінці НПП “Синевир” у Facebook повідомили подробиці.

Метелик дуже вибагливий до світла, їжа та температури. Йому заважають пересуватися великі крили та тіло, тому комаха дотримується нічного способу життя. Харчується переважно нектаром нічних квітів, соком плодових дерев.

Важливо Уявляє себе колібрі: крихітний метелик з гігантським ротом махає крилами зі швидкістю 85 разів на секунду

На широких крилах метелика можна побачити характерний малюнок у вигляді темної плями посередині кожного крила. Самці цього виду володіють надзвичайним нюхом, оскільки мають чутливі вусики.

Цих метеликів відвідувачі національного парку можуть побачити ще до кінця червня. Гусениця комахи живе на плодових деревах, волоському горіхові та терені. Сатурнію велику у природі дуже рідко можна побачити, вона занесена до Червоної книги України, як “вразливий вид” чисельність якого незначна.

Сатурнія велика

У західних областях України появу такого метелика вважають рідкістю, адже він полюбляє субтропіки. Тільки деякі регіони півдня за сприятливої погоди є звичними для цих метеликів.

Сатурнія велика

Аномальна спека могла ввести в оману метелика, який спутав Захід з Півднем. Фахівці закликали тих, кому пощастить зустріти нічного велетенського метелика, не знищувати його. Ця комаха дуже гарна та живе зовсім нетривалий час. За пошкодження особин цього виду на території України накладається штраф.

Нагадаємо, 6 січня в Україні посеред зими розцвіла унікальна рослина, яка входить до Червоної книги. Ця рослина вважається найбільш раннім ефемероїдом серед первоцвітів. Випадки реєстрації взимку були, але переважно в лютому.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *