Скандал в Епіцентрі — на сайті знайшли мерчендайз російських ВДВ — реакція

Фото: Facebook | В “Епіцентрі” вибачилися за російський мерчендайз на своєму маркетплейсі

За словами адміністрації маркетплейсу, сторонні продавці можуть самостійно виставляти свої товари на продаж. Щомісяця таких товарів надходить понад 200 тисяч, тому модератори не можуть контролювати кожен. При цьому на сайті продовжує продаватися мерчендайз із російською символікою, стилізований під українську.

Related video

Гіпермаркет “Епіцентр” в Україні опинився в центрі скандалу через продаж товарів із символікою російських десантних військ, а також мерчендайзом на тему Росії на своєму сайті. Фокус розібрався, що за товар продавався і чому він опинився на маркетплейсі.

Серед запропонованих товарів були килимки для комп’ютерної мишки з написами “ніхто окрім нас” і “ВДВ” (ПДВ), а також зображеннями російських військових, ведмедя в береті, і дівчини з кокошником, що тримає автомат.

Магазини Lasermark і ARBUZ були вказані як продавці цих товарів на сайті “Епіцентру”. Lasermark, що спеціалізується на лазерному гравіюванні, також має свій власний вебсайт і центральний офіс у Києві. ARBUZ також пропонує різні товари, включно з футболками, екосумками та стікерпаками.

Реакція “Епіцентру”

Після обурення громадськості та гнівних коментарів на сторінках гіпермаркету в соцмережах, “Епіцентр” вибачився і заявив про блокування продавця і видалення всіх товарів з атрибутами російських військ.

“Щиро перепрошуємо за цю прикру ситуацію. Сайт “Епіцентру” також функціонує як маркетплейс, тому сторонні продавці можуть самостійно виставляти свої товари на продаж. На маркетплейсі “Епіцентру” працює понад 7000 мерчанів (продавців). Щомісяця додається понад 200 тис. нових товарів. Не завжди можна фізично відстежити, які зміни вносить мерчант у своєму онлайн-кабінеті. Цього продавця заблоковано і всі товари видалено. Надалі ми будемо більш ретельно перевіряти наших продавців.

При цьому не вказано, про якого саме продавця йдеться. Товари вищезгаданого Lasermark були видалені лише частково. При цьому продається його “українізований” російський мерч. Наприклад, жетон із написом “ДШВ” (десантно-штурмові війська) із зображенням кажана, символу російської розвідки ПДВ.

Зазначимо, що символом розвідки українських ДШВ є сова, яка обхопила лапами меч:

Нагадаємо, через нещодавній скандал, який виник через зарезервований столик у київському ресторані GoodWine, з поліції звільнили підполковника Віталія Манасяна, який його влаштував.

Нагадаємо також, що 25 березня в Києві під час ракетної атаки балістичними ракетами мешканка столиці намагалася потрапити в укриття елітного готелю, але її туди не пустили.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *