Слова на івриті у зворотному напрямку: росЗМІ поширили фейк про паспорт Ізраїлю Олени Зеленської (фото)

Фото: Олена Зеленська/Telegram | Олені Зеленській ЗМІ РФ видали “паспорт” Ізраїлю

Слова на івриті написані у зворотному напрямку. Фактично, країну Ізраїль назвали “Іларші”, а ім’я першої леді України написано неправильно і теж задом наперед (“Ксаналез”).

Related video

Кремлівські ЗМІ та російські групи у соціальних мережах опублікували неправдиве фото нібито ізраїльського паспорта Олени Зеленської, першої леді України. У пропагандистському Telegam-каналі “Шейх Тамир” опублікована вигадана інформація.

Пропагандисти заявили, що такий “документ” дружина Володимира Зеленського, керівника української держави, отримала під час візиту до Ізраїлю. Це нібито відбулося 19 червня 2023 року.

Дата видачі “документа” та термін не відповідають один одному. На світлині кремлівських посіпак дату видачі вказали 19.06.2023, а 18.06.2023 — як дату закінчення терміну дії. Російські пропагандисти самі заплуталися, адже виходить, що “паспорт” видали вже недійсним.

Вони вирішили вказати УРСР як країну народження Олени Зеленської. В ізраїльських паспортах, які видані репатрійованим громадянам України, які народились до відновлення незалежності у 1991 році, державою народження вказана саме Україна, а не УРСР.

За інформацією видання Insider, слова на івриті написані у зворотному напрямку. Фактично, країну Ізраїль назвали “Іларші”, ім’я Зеленської написано неправильно і теж задом наперед (“Ксаналез”). Шаблон паспорта громадянина Ізраїлю, який можна легко знайти в інтернеті, використали для основи цього фейку.

Візит Олени Зеленської до Ізраїлю

Олена Зеленська під час візиту на територію Ізраїлю зустрілася у Тель-Авіві з першою леді країни Міхаль Герцоґ, а також президентом Іцхаком Герцоґом. Вони обговорили гуманітарні питання, зокрема й допомогу постраждалим від війни дітям. Приділялася увага й проблемі лікування посттравматичних станів.

Перша леді у межах робочої поїздки також ознайомилася з ізраїльським методами роботи та підходом до допомоги дітям із психологічними травмами у дитячому шпиталі Safra Children’s Hospital. Вона відвідала й Культурний центр України на території близькосхідної держави.

Нагадаємо, наприкінці травня російські окупанти заявили про “націоналізацію” квартири Олени Зеленської у Ялті. Загарбники пояснили, що також планують забрати виноробні підприємства, “майно українських олігархів” та будівлю, що належить Меджлісу кримськотатарського народу.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *