Смерть пацієнта — у лікарні відсудили мільйон гривень через недбалість

Фото: РБК-Україна | Халатність лікаря призвела до смерті пацієнта

Підозрюючи, що пацієнт може бути заражений коронавірусом, лікар швидкої допомоги кликав спеціалізовану бригаду і дві години чекав на вулиці, після чого чоловік помер.

Related video

Родичі померлого жителя Львова домоглися компенсації через суд, через неповноцінне надання медичної допомоги з боку бригади “швидкої”. Кримінальну справу проти відповідального лікаря було закрито після закінчення строків давності, попри його визнання провини. Про це пише zaxid.net.

Згідно з вироком суду, який було оприлюднено у квітні 2024 року, увечері 25 березня 2020 року місцевий мешканець викликав швидку допомогу для свого батька, в якого ймовірно розвинувся інсульт. У складі бригади був лікар Степан Железняк, який припустив, що у пацієнта може бути COVID-19, попри запевнення його родичів про те, що контакту з інфікованими не було. У складі бригади був присутній лікар Степан Железняк, який висловив підозру на можливе зараження чоловіка COVID-19, попри запевнення родичів про його відсутність контакту з інфікованими. Лікар викликав спеціалізовану бригаду для обстеження на наявність вірусу й очікував її прибуття на вулиці.

Важливо У Чехії лікарі переплутали пацієнток і перервали вагітність не тій жінці

Правоохоронні органи висували звинувачення в неналежному виконанні професійних обов’язків проти Степана Железняка. Зокрема, вказувалося на те, що лікар не провів повний огляд пацієнта, не враховував його стан, включно з низьким рівнем сатурації крові на рівні 62%, що було показником можливих проблем із дихальною системою. Крім того, не було проведено належне медичне втручання в критичному стані хворого, як-от видалення перешкод із верхніх дихальних шляхів, штучна вентиляція легень або підтримання дихальної функції.

Таким чином, протягом двох годин з моменту прибуття на місце виклику лікар не надав невідкладну медичну допомогу пацієнту, який перебував у критичному стані. Було відсутнє постійне моніторування життєво важливих показників, а також не була забезпечена належна респіраторна підтримка для відновлення функції дихальної системи. Натомість лікар безпідставно вдався до виклику додаткової спеціалізованої бригади, замість надання безпосередньої допомоги хворому, що призвело до його смерті.

Залізничний районний суд розглянув усі обставини справи, включно зі свідченнями свідків і медичними висновками. Лікаря було визнано винним у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, однак йому не було призначено покарання через сплив строків давності.

Суд також ухвалив рішення про виплату родичам померлого компенсації в розмірі мільйона гривень як компенсації моральної шкоди. Цей вирок все ще може бути оскаржений.

Раніше повідомлялося, що американці ампутували руку після нещасного випадку з феном. Мері Вілсон хотіла висушити волосся, але несподівано втратила свідомість. Її доправили в лікарню після того, як палке повітря залишило їй найсильніші опіки.

Також стало відомо, що помер чоловік, який 70 років прожив з апаратом “Залізні легені”. Пол Олександр перехворів на поліомієліт і відтоді був паралізований нижче шиї. Виживати йому допомагав апарат “Залізні легені”. Він допоміг чоловікові досягти багатьох цілей у житті.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *