Смерть у кабінеті стоматолога – на Рівненщині жінка померла після седації

Фото: pexels.com | На Рівненщині розслідують смерть пацієнтки після седації в стоматологічній клініці

За інформацією правоохоронців, пацієнтка лікувала зуби з використанням седації. Однак після введення препаратів у неї зупинилося дихання.

Related video

У місті Здолбунів на Рівненщині під час візиту до приватної стоматологічної клініки померла 50-річна жінка. Про це у середу, 24 січня, повідомили у поліції області в Facebook.

За інформацією правоохоронців, інцидент трапився 19 січня. У поліції зазначають, що близько 18:40 від медиків швидкої надійшло повідомлення, що під час візиту до приватної стоматологічної клініки в Здолбунові померла 50-річна жінка.

У жінки зупинилось дихання під час седації

За попередніми даними поліції, жителька села Здовбиця лікувала зуби з використанням седації. Однак після введення препаратів у неї зупинилося дихання.

Як додають правоохоронці, медичні працівники намагалися провести реанімаційні заходи, проте вони не дали результату і жінка померла.

Під час огляду клініки слідчо-оперативна група вилучила речові докази, які мають значення у справі.

Розпочали розслідування за фактом неналежного виконання обов’язків

У поліції додають, що слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України за фактом “неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником”.

“У межах кримінального провадження призначено низку експертиз, зокрема судово-медичну, яка встановить причину смерті 50-річної жительки Здовбиці”, — йдеться у повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Нацполіція повідомила, що у Тернополі під час лікування зубів хлопчику, якому був рік і десять місяців, стало зле й невдовзі він помер. Пацієнта не могли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

У липні 2021 року суд в Донецькій області виправдав стоматолога, на прийомі у якої померла дворічна дитина. Експертиза встановила, що причиною смерті хлопчика став металевий тампон, який перешкоджав доступу повітря в організм.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *