Справа судді Князєва — судді прийняли до уваги співпрацю адвоката зі слідством та відпустили

Фото: Facebook / ЮФ Горецький&Партнери | Адвокат Олег Горецький пішов на співпрацю зі слідством у справі Князєва

Підсудний адвокат домовився про співпрацю з прокурорами САП і перерахував на “Армію дронів” 500 тис. дол. Водночас загальна сума коштів, яка пішла на донати у справі Князєва, досягає суми 1,6 млн дол.

Related video

13 жовтня ВАКС повідомило про рішення щодо адвоката, причетного до справи ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, підозрюваного в отриманні хабаря розміром 2,7 млн дол. Рішення ґрунтується на співпраці адвоката з прокурорами САП та сплаті донатів на користь Сил оборони. Про деталі справи повідомила пресслужба антикорупційного суду у дописі Facebook.

Важливо Суддя Князєв готовий здати суддів-підробників: у чому нюанс угоди, — ЗМІ

Адвокат, про якого ідеться у повідомленні, згідно з даними ЗМІ, — це Олег Горецький, співвласник Юридичної фірми “Горецький i Партнери”.

Горецький погодився на співпрацю з прокурором САП щодо розслідування деталей справи Князєва. Водночас визнав свою вину у злочинах за наступними статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 4 ст. 369 — пособництво в отриманні неправомірної вигоди службовій особі (покарання — тюрма на термін від 5 до 10 років);
  • ч. 4 ст. 190 — шахрайство (покарання — тюрма на термін від 3 до 8 років).

Справа Князєва — деталі рішення ВАКС

Судді ВАКС призначили адвокату покарання — п’ять років позбавлення волі, майно підсудного не конфіскуватимуть. Однак у в’язницю чоловік не потрапить — його звільнили з іспитовим терміном на 3 роки.

В межах угоди, укладеної зі слідством, Горецький сплатив 21 млн грн (майже 500 тис. дол.). Через платформу United24 гроші перерахували на проєкт “Армія дронів”.

Також у дописі пресслужби ВАКС вказано, що на користь Сил оборони перерахували конфісковані під час розслідування кошти — 29 млн грн (майже 780 тис. дол.). Туди ж підуть ще 350 тис. дол., які “стягуються у межах спеціальної конфіскації”.

Зазначимо, про підозру у хабарництві ексголови Верховного Суду Князєва стало відомо 15 травня 2023 року. НАБУ затримало посадовця “на гарячому” — з портфелем, наповненим доларами, які, як підозрюють, мали піти на хабарі суддям різних інстанцій. Разом з Князєвим затримали адвоката Горецького, який був причетний до перемовин між замовниками та виконавцями.

На сьогодні слідство у справі ексголови Верховного Суду завершено, раніше інформували антикорупційники. Князєв перебуває під арештом з правом виходу під заставу розміром 55 млн грн. Такий розмір застави встановили у вересні 2023 року — її зменшили на прохання адвокатів підозрюваного екссудді.

Нагадуємо, 2 жовтня стало відомо про рішення, яке ухвалили судді ВАКС для заохочення викривачів корупції. Зокрема, постановили виплатити 13 млн грн експодатківцю з Києва, який співпрацював з прокурорами САП. 9 жовтня було оприлюднено інформацію про закриття справи “Роттердам+”. Причина закриття — спливли терміни досудового розслідування. Тим часом ідеться про зловживання на продажу електроенергії розміром приблизно 19 млрд грн.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *