Страйк польських перевізників — на кордоні застряг вантаж для прифронтових областей

Фото: 24 канал | На кордоні з Польщею застряг вантаж із медичним обладнанням для прифронтових регіонів

За словами Вікторії Гриб, усередині української вантажівки є дороге обладнання для лікарень прифронтових регіонів. Якщо вона не встигне проїхати до 1 грудня, тоді можуть загрожувати штрафні санкції.

Related video

Через страйк польських перевізників можуть постраждати прифронтові регіони, адже допомога виявилася заблокованою. Про це повідомила народна депутатка України, голова підкомітету Верховної Ради з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб у своєму Telegram-каналі 17 листопада.

За її словами, 14-тонний медичний вантаж застряг у Польщі, де місцеві перевізники продовжують свій страйк. Усередині вантажівки — дороге обладнання від західних партнерів, які з перших днів війни надають велику підтримку лікарям.

Зокрема, польська логістична компанія через події на кордоні ухвалила рішення втричі збільшити вартість доставки вантажу, і це попри всі домовленості. Також із 1 грудня в Україні змінюється порядок ввезення й оформлення гуманітарної допомоги, що сильно ускладнює процес. Вікторія Гриб зазначила, що через багатоетапну процедуру благодійним фондам легше згорнути свою діяльність, ніж ризикувати потрапити під санкції з боку держави.

“Десятки тисяч тонн вантажу, які зараз застрягли в Польщі, готувалися до ввезення за чинною процедурою. Однак через блокування кордону існує ризик, що вантаж не перетне кордон до 1 грудня. Тому іноземна допомога Україні надійде вже з порушенням процедури, а тому є загроза штрафних санкцій”, — пише нардепка.

Новий порядок ввезення гуманітарної допомоги: деталі

Вікторія Гриб зазначила, що з перших днів війни тисячі людей почали допомагати Україні, однак для декого це стало можливістю незаконного збагачення. У зв’язку з цим і було ухвалено рішення з 1 грудня змінити порядок ввезення й оформлення гуманітарної допомоги.

Нардепка вважає, що неправильно через кількох недобросовісних осіб “перекривати повітря” всім, тому зажадала від уряду відтермінувати набрання чинності постанови КМУ, що регламентує порядок пропуску допомоги в умовах воєнного стану №953, на шість місяців.

На кордоні з Польщею застряг вантаж із медичним обладнанням для прифронтових регіонів Фото: Скриншот

Нагадаємо, 6 листопада в Польщі почався страйк перевізників. У Державній прикордонній службі України заявляли, що організатори протесту планували пропускати тільки по одному вантажному автомобілю за годину, що призвело до колосальних заторів на кордоні.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *