Стрілянина в Дніпрі: патрульного відправили під цілодобовий домашній арешт (відео)

Фото: Радіо Свобода | Суд обрав запобіжний захід патрульному, який застрелив порушника

Як повідомляють ЗМІ, поліцейський у суді не був присутній за станом здоров’я. Прокуратура наполягала на арешті без права внесення застави.

Related video

У Дніпрі суд обрав запобіжний захід для поліцейського Євгена Звонкова, який 29 серпня застрелив чоловіка, у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це в четвер, 31 серпня, повідомляє “Радіо свобода”.

Поліцейського заарештували за підозрою в перевищенні повноважень та умисному вбивстві.

Прокуратура клопотала про арешт без права внесення застави. Адвокат поліцейського наполягала на тому, що її підзахисний потребує лікування в стаціонарі через серйозні травми.

У суді також дали слово підозрюваному патрульному. По відеозв’язку він заявив, що своєї провини не визнає.

“З підозрою я не згоден абсолютно. Тому що всі дії, які прописані, я не вчиняв. Того дня на мене і на мою колегу напали. Після того як були використані всі можливі методи впливу, у стані крайньої потребаби застосував зброю для захисту мого життя і життя моєї колеги”, — заявив поліцейський.

На судове засідання з’явилися кілька десятків співробітників поліції, щоб висловити свою підтримку колезі. Як повідомляють ЗМІ, сам затриманий не перебуває в залі суду за станом здоров’я — він присутній через відеозв’язок.

Раніше обласне управління поліції відкрило кримінальне провадження щодо нападу на патрульних поліцейських. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 15 років або довічного ув’язнення.

Водночас радниця з комунікації Держбюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап’ян повідомила в ефірі телемарафону, що результатів аналізів алкоголю в крові загиблого чоловіка наразі ще немає.

Поліцейського, який тричі вистрілив у спину чоловіка, затримали 30 серпня.

Поліцейський убив чоловіка в Дніпрі — що відомо

29 серпня у Дніпрі співробітники патрульної служби зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. В автомобілі перебував пасажир або водій, який поводився агресивно і демонстрував ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік, якого за даними ЗМІ звуть Джумбері Сілогава, не реагував на вимоги поліцейських, чинив опір і вдарив співробітницю поліції.

Співробітники патрульної служби почали переслідування автомобіля, і його вдалося зупинити на проспекті Мазепи, 32. Під час розмови з патрульними чоловік і жінка в автомобілі відмовлялися виконувати вимоги поліції і намагалися втекти. Водій почав ображати і погрожувати поліцейській, а потім напав на патрульного і вдарив його напарницю. У відповідь на це 21-річний співробітник поліції застосував зброю, внаслідок чого чоловік помер на місці.

Незабаром після інциденту поліція надала записи з бодікамер, встановлених на формі патрульних, які потрапили в конфлікт із пасажирами автомобіля “Ягуар” у Дніпрі.

За повідомленням ЗМІ, жінку, яка перебувала в авто разом із загиблим, звуть Тетяна Патинка. Їй 22 роки, вона прописана в Дніпропетровській області. Вона їхала в авто разом із Джумбері Силогавою. Разом із ними в машині перебували двоє дітей. Правоохоронці готують їй підозру за фактом посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ). Їй може загрожувати до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення.

Важливо Стрілянина в Дніпрі: що відомо про патрульного, який застрелив чоловіка

31 серпня стало відомо, що інспекторка патрульної поліції Дніпра 26-річна Анастасія Жила після побиття Джумбері Сілогавою, якого потім застрелив її напарник, потрапила в лікарню з травмами обличчя і кінцівок.

Також повідомлялося, що патрульний поліцейський, який застосував табельну зброю і вистрілив у чоловіка, який напав на нього і його напарницю, служить у поліції 4 роки і до цього не мав конфліктів із громадянами.

Важливо Без пострілу в повітря: чому поліцейський із Дніпра стріляв у водія без попередження, — експерти

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *