В Україні до +35 градусів: синоптики розповіли, коли послабиться спека (карта)

Фото: liga.net | Ілюстративне фото спеки

Опадів у більшості регіонів не буде, проте дощі, грози, місцями буде град та шквали до 15-20 метрів за секунду очікуються у західних областях 29 червня. Гаряче повітря провокуватиме пожежну небезпеку.

Related video

В Україні очікується спекотна погода, температура повітря прогріється до +35 градусів. У більшості регіонів переважно буде сухо. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у своєму Facebook.

“В Україні буде спекотно. Вдень очікується +28+33 градуси, у південній частині +30+35 градусів. Переважно сухо — антициклон”, — сказала Наталка Діденко.

Вона зауважила, що гаряче повітря провокуватиме пожежну небезпеку. На крайньому заходу пройдуть дощі, в Карпатах можливі сильні грозові зливи.

Важливо Зона неймовірної спеки: що таке тепловий купол і чому він нависає над нами

За словами Діденко, у вівторок-середу спека послабиться, ймовірно, у західних областях, північній частині України.

“1-2 липня температура повітря знизиться на кілька градусів”, — наголосила вона.

В “Укргідрометцентрі” розповіли, що 29 червня очікується мінлива хмарність. Опадів не буде, проте вдень у більшості західних областей пройдуть короткочасні дощі, грози, місцями буде град та шквали 15-20 метрів за секунду.

Очікується вітер змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду. Температура вночі буде від 15 до 20 градусів, вдень від 27 до 32 градусів, а в Карпатах 22-27.

Прогноз погоди на 29 червня

Синоптики зауважили, що вдень 29 червня у більшості західних областей очікуються грози, місцями град та шквали 15-20 метрів за секунду. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

Небезпечні метеорологічні явища Прогноз погоди в Києві та області

В “Укргідрометцентрі” повідомили, що 29 червня у Київській області очікується мінлива хмарність, буде без опадів. Очікується вітер змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду. Тоді температура вночі буде 15-20 градусів, а вдень 27-32.

Нагадаємо, 27 червня виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук повідомив, що в Україні збільшать періоди вимкнення світла. Адже у липні-серпні очікується пікове споживання електроенергії. Навантаження на енергосистему зростає через обстріли ЗС РФ, ремонт енергоблоків АЕС та спеку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *