В Україні з’явиться нова посада радника США з інфраструктурних проєктів

Фото: X (Twitter) | Бріджит Брікс і Піт Буттіджедж

Роберт Мерінер буде в Києві надавати технічну підтримку в тому, що стосується проєктів із відновлення. Це чергова ініціатива Вашингтона для підтримки народу України, пояснив голова Мінтранспорту США Піт Буттіджедж.

Related video

Міністр транспорту Сполучених Штатів Піт Буттіджедж під час візиту до Києва 8 листопада заявив, що буде призначений радник США з інфраструктурних проєктів у межах програми з відновлення. Нову посаду обійме Роберт Мерінер. Про це міністр написав у соцмережі X (Twitter).

“Цей радник перебуватиме в Києві та надаватиме технічну підтримку в реалізації проєктів із відновлення країни. Це один із незліченних способів, за допомогою яких США продовжують підтримувати народ України в довгостроковій перспективі та забезпечувати його зв’язок зі світом”, — ідеться в пості.

У комюніке Міністерства транспорту США, присвяченому візиту, зазначено, що радником призначать Роберта Мерінера.

Міністр транспорту США прибув до Києва поїздом 8 листопада і провів зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Роберт Марінер раніше працював у сфері транспорту, пов’язаної з американськими ВПС і ВМФ. Він також був серед дипломатів у Кабулі, де консультував з транспортних питань.

Нагадаємо, що у США погодилися передати Україні вилучені російські активи. Прихильники такої ідеї є і в лавах республіканців, і демократів. У Профільному комітеті нижньої палати Конгресу висловилися на підтримку законопроєкту, який дасть змогу конфісковувати заморожені активи РФ.

Також повідомлялося, що, за даними NBC News, представники Сполучених Штатів і Євросоюзу почали обговорювати з Україною можливість мирних переговорів із РФ, оскільки “запаси РФ видаються нескінченними”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *