В «Укренерго» оновили графік відключень електроенергії: з якої години не буде світла

Фото: Вікіпедія | Сонячна електростанція (ілюстративне фото)

Графік погодинних відключень запрацює трохи раніше, ніж анонсувалося. Це пов’язано з несприятливими погодними умовами.

Related video

У середу, 22 травня, графіки погодинних відключень по всій території України почнуть діяти для промислових та побутових споживачів не з 20:00, як повідомлялося раніше, а з 19:00. Про це попередили в національній енергетичній компанії “Укренерго”.

Наголошується, що сьогоднішні графіки відключень також діятимуть до 24:00.

Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежуватиметься.

Графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів можуть бути застосовані для зниження рівня споживання в разі перевищення визначених лімітів обсягів для кожної області. Якщо ліміт перевищено — знеструмлення відбуватимуться за опублікованим обленерго графіком. Їхній список можна подивитися за посиланням.

Причиною корегування часу, як зазначили в енергетичній компанії, стало збільшення хмарності, яка заважає роботі сонячних електростанцій.

Варто зазначити, що сьогодні практично по усій території України спостерігається хмарна погода. На півночі грози.

Нагадаємо, за словами голови правління “Укренерго” Володимира Кудрицького, найближчі місяці будуть складними для енергетики, адже відключення можуть статися в будь-який момент. І населенню потрібно навчитися з цим жити.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *