В Укренерго просять обмежити споживання електроенергії: що сталося

Фото: Pixabay | Ілюстративне фото: світло у вікнах

В “Укренерго” зазначили, що ​додаткове навантаження на енергосистему створюють одночасно ввімкнені потужні прилади.

Related video

Українців у пікові години навантажень, з 16:00 до 23:00, закликають обмежити використання електроенергії. Про це повідомили в пресслужбі “Укренерго” в Telegram.

“Одночасно ввімкнені потужні прилади створюють додаткове навантаження на енергосистему. Особливо, коли ми одночасно вмикаємо кондиціонер, пралку, праску, посудомийну машинку в години максимумів споживання з 16:00 до 23:00. Наразі в енергосистемі обмежена кількість електростанцій, які можна додатково вмикати для покриття вечірніх піків споживання. Частина відновлюється після обстрілів, на деяких тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку”, — сказали в “Укренерго”.

Таким чином українців закликали дати енергосистемі можливість відновитися. Зокрема, для цього в пікові години навантажень, з 16:00 до 23:00, попросили:

  • обмежити використання кондиціонерів;
  • при охолодженні приміщення виставляти температуру не нижче 23 градусів;
  • потужні пристрої, такі як пральна машина, бойлер, використовувати в нічний час, або використовувати їх почергово, аби розподілити навантаження;
  • зменшити користування електрочайниками (важливо набирати води в чайник стільки, скільки це потрібно для приготування чаю в цей момент) та праскою.

Нагадаємо, 12 липня в “Укренерго” заявили, що українці недостатньо економлять електроенергії за теперішніх умов. Зокрема, в Україні через спеку значно зросло споживання електроенергії, тому громадян просять зменшити споживання в певні години.

Також 28 червня голова “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, чи будуть проблеми з електрикою взимку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *