Вбивство 16-річного підлітка на фунікулері в Києві: правоохоронці завершили розслідування

Вбитий Максим Матерухін з мамою

Слідством встановлено, що нетверезий працівник УДО спровокував конфлікт з групою підлітків, а вийшовши з вагону, дочекався на неповнолітнього і штовхнув його, через що той впав і дістав несумісне із життям поранення. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.

Related video

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві. Підозрюваному працівнику УДО загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону завершила досудове розслідування стосовно співробітника Управління державної охорони України. Йому інкримінують умисне вбивство з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

Важливо Встаю та лягаю з болем: як рідні вбитого на фунікулері Києва підлітка проживають горе (фото)

Слідством встановлено, що 7 квітня 2024 року на верхній станції столичного фунікулера нетверезий працівник правоохоронного органу спровокував конфлікт з групою підлітків. Вийшовши з вагону, він дочекався на неповнолітнього і штовхнув його.

Внаслідок падіння 16-річний хлопець розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї, від якого помер до приїзду лікарів.

“Зараз підозрюваний перебуває під вартою. Стороні захисту надано доступ до матеріалів для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду”, — повідомили в ДБР.

Під час розслідування слідчі Бюро встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 ККУ, яка передбачає довічне позбавлення волі.

Убивство підлітка на фунікулері в Києві: що відомо

7 квітня 2024 року на станції фунікулера в Києві працівник Управління державної охорони України штовхнув 16-річного Максима Матерухіна, який падаючи розбив скло й отримав смертельне поранення в шию.

Вбитий Максим Матерухін

Очевидці розповіли, що конфлікт стався через те, що нетверезий чоловік вирішив “докопатися” до групи підлітків з питанням щодо захисту Батьківщини на фронті. Попри те, що хлопці ігнорували чоловіка та намагалися уникнути конфлікту, він схопив Максима та кинув його в скло.

Нападника затримали на місці події. При собі він мав зброю та перебував у стані алкогольного сп’яніння. 8 квітня прокуратура повідомила йому про підозру за статтею про умисне вбивство за ч. 1 ст.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *