«Відстежування йде»: в Україні може з`явитися проєкт, які діятиме в інтересах РФ, — РНБО (відео)

Фото: Кореспондент | Секретар РНБО Олексій Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов очікує появи нового російського проєкту після “нейтралізації “АллатРа”. Він вважає, що люди, прикриваючись тими чи іншими назвами, виконують завдання спецорганів РФ.

Related video

В Україні триває робота над виявленням організацій, які діють в інтересах Російської Федерації на території нашої держави. Про це 2 листопада заявив Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в ефірі програми Свобода.Live.

Він наголосив, що діяльність певних організацій, які пов’язані з Росією, відстежується.

“Відстежування йде, і я можу сказати, що це дуже складний процес, тому що люди, прикриваючись тими чи іншими назвами, наприклад, громадська інституція, на власний розсуд вирішують свої питання по завданню спецорганів РФ”, – сказав Данілов.

Данілов також прогнозує, що найближчим часом може активізуватися ще один російський проєкт.

“Я очікую, що найближчим часом з політичного небуття з’явиться ще один російський проєкт – раніше він називався “Жінки за майбутнє”, а тепер “Жінки за мир”. Жінки, які свого часу розповідали, що треба мир, треба дружити, тощо. Звичайно, але ж не під егідою ФСБ. Нам тут самим наводити лад. Замість нас це робити ніхто не буде”, – сказав секретар РНБО.

За його словами, про діяльність організації “АллатРа” було відомо раніше.

“Можу сказати, коли під час доповіді СБУ президент запитав, чому раніше цього не зробили (нейтралізували — ред.). Як сказали – “була в розробці”, – пояснив він.

Дивитись: 21:36 Що відомо про “АллатРа”?

Міжнародний громадський рух “АллатРа” — організація, подекуди розглядається як новітній релігійний рух. Позиціонує себе як громадська спілка, що діє поза політикою і поза релігією. На території РФ її діяльність заборонена “через дискредитацію збройних сил РФ”.

2 листопада 2023 року Служба безпеки України нейтралізувала “АллатРа”.

“У результаті багатоетапної спецоперації у Києві та інших регіонах України заблоковано підривну діяльність понад 20 осередків цього угруповання, які діяли на користь спецслужб РФ”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що під виглядом “місіонерства” учасники цієї організації виправдовували збройну агресію РФ проти України та публічно просували ідею про створення “союзу слов’янських народів” під керівництвом Москви.

Нагадаємо, 1 листопада повідомлялося, що СБУ прийшла з обшуками до релігійної організації “АллатРа”. За даними правоохоронців, цю організацію пов’язують з діяльністю на користь держави-агресора і просуванням кремлівських наративів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *