Війна в Україні – Володимир Зеленський наголосив, що в України є лише один план

Фото: VG | Зеленський заявив про необхідність підтримки для перемоги у війні

За словами президента, Україна не може виграти війну проти РФ без продовження підтримки партнерів.

Related video

Під час свого візиту до Норвегії президент Володимир Зеленський сказав, що Україна має лише один план та для перемоги потребує підтримки західних партнерів. Про це він заявив під час пресконференції в Осло, пише VG.

Журналісти запиталися у Зеленського, чи зможе Україна виграти війну без підтримки США та ЄС. На це він відповів, що без допомоги партнерів Україна не виграє цю війну, однак програти її теж не можна.

“У нас тільки один план, плану Б немає”, — сказав президент України.

Також його запитали, чи розпочне Євросоюз переговори про членство України після саміту. Зеленський наголосив на важливості цих переговорів, однак зазначив, що Угорщина поки що це блокує.

Візит Зеленського до Норвегії

У середу, 13 грудня, президент Володимир Зеленський прибув до столиці Норвегії Осло. Він планує відвідати саміт Північних країн.

Також зазначалося, що Зеленський проведе зустріч із прем’єр-міністром Норвегії Гаром Стьоре. На ній планувалося обговорити співпрацю у сфері оборони та безпеки.

Власне, як повідомляють на сайті норвезького уряду, Стере пообіцяв й надалі підтримувати боротьбу України за свободу. Зокрема, йдеться про більше засобів ППО та понад 3 мільярди норвезьких крон на цивільну підтримку.

Допомога Україні

До кінця року Україна може не отримати допомогу від США. Причиною цього є блокування пакета у Сенаті Сполучених Штатів Америки.

За словами першої леді Олени Зеленської, припинення допомоги від партнерів викликає занепокоєння, адже це може спровокувати “смертельну небезпеку”.

Тим часом у Британії заявили, що ЄС потрібно збільшити фінансування оборони, адже США не завжди зможуть допомагати.

Також 11 грудня у Швеції наголосили, що нададуть Україні нову фінансову допомогу у розмірі 1,4 мільярда крон, які спрямовуватимуться на підтримку населення в опалювальний період.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *