Виїзд за кордон в Україні — майже всі громадяни повернулися додому після виїзду у 2023-му

Фото: DW | 99% тих, хто виїхав з України у 2023 році, повернулися в країну

За даними аналітиків, на початку 2023 року українці частіше виїжджали, ніж поверталися. Однак уже з липня ця тенденція змінилася.

Related video

За минулий 2023 рік в Україну повернулися 14 мільйонів українців, які виїхали за кордон, що становить майже 99% від загальної кількості громадян, які залишили країну. Про це повідомляє аналітичний портал Opendatabot.

Зазначається, що різниця між числом тих, хто виїхав, і тих, хто повернувся, зменшилася в 15 разів порівняно з попереднім 2022 роком, коли за кордон виїхало 2,2 мільйона осіб.

За даними аналітиків, з України 2023 року виїхало 14,1 мільйона осіб, а повернулося 14 мільйонів, різниця склала 142 тисячі осіб.

Важливо Очікуючи на біженців. Чи повернуться мільйони українців, що знайшли домівки за кордоном

При цьому загальна кількість перетинів кордону громадянами України торік становила понад 32 мільйони.

Якщо на початку 2023 року частіше українці виїжджали, ніж поверталися, то вже з липня ця тенденція змінилася. Максимальний приріст повернень до країни зафіксовано у квітні — +114 000 осіб, а також у серпні — +144 000 українців.

Фото: opendatabot

Нагадаємо, 22 грудня повідомлялося, що у Фінляндії МВС виплачує по 5300 євро українським біженцям, які вирішили добровільно повернутися в Україну.

Нагадаємо також, що в Чехії термін проживання в безкоштовному житлі для українських біженців скоротили до 90 днів. При цьому тимчасовий захист для громадян України продовжили до березня 2025 року

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *