У Криму затримали студента-філолога — з’явилася реакція Фаріон

Фото: Скриншот | Ірина Фаріон

Філолог Ірина Фаріон заявила, що проти неї поширюють “чергову провокацію”. За її словами, “замовники” самі себе видали, надсилаючи їй на пошту різного роду повідомлення.

Related video

Мовознавиця і колишня народна депутатка України Ірина Фаріон прокоментувала повідомлення російських медіа про те, що в Криму було затримано студента, особистими даними якого вона поділилася. Своєю думкою з цього приводу філологиня поділилася в Telegram-каналі.

За словами Ірини Фаріон, заяви про затримання через неї кримського студента є “черговою провокацією”. Екснардепка закликала свою аудиторію не вестися на ворожу тактику.

Важливо "Дикуни": Фаріон заявила, що її боротьба з російськомовними важливіша за війну (відео)

“Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Але я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни. Боріться — поборете”, — написала Фаріон.

Філологиня також заявила, що “замовники політичної кампанії” самі себе видають, надсилаючи їй на пошту різного роду повідомлення. Деякі з них Фаріон опублікувала у своєму Telegram-каналі.

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

Фаріон показала листи, які приходять їй на пошту

“Ось, шановні панове, таке прекрасне обличчя має дика московська феесбешна провокація. Самі організували. Самі себе викрили”, — прокоментувала ці повідомлення Фаріон.

Затримання студента в Криму: що відомо

Нагадаємо, 8 листопада Ірина Фаріон оприлюднила скріншот електронного листа від жителя окупованої Керчі, в якому він підтримує її позицію щодо української мови. Юнак зазначає, що не знає, як у момент деокупації його рідного міста він зможе відрізнити українських військових від російських, якщо ті спілкуватимуться російською мовою.

При цьому Фаріон відмовилася приховати особисті дані хлопця. На зауваження в коментарях філологиня порадила “не давати порад, коли не просять”.

Пост Ірини Фаріон Фото: Скриншот

Ірина Фаріон відмовилася приховати ім'я кримчанина Фото: Скриншот

Пізніше, 13 листопада, російський Telegram-канал “Кримський СМЕРШ” заявив, що згаданого студента нібито затримали, і тепер ним, його викладачами та оточенням займається Центр з протидії екстремізму МВС РФ.

Представник президента в Криму Таміла Ташева заявила, що збирається вжити заходів, щоб притягнути до відповідальності мовознавицю Ірину Фаріон, яка публічно опублікувала лист хлопця з окупованого півострова на її підтримку.

Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України щодо мовознавиці Ірини Фаріон через оприлюднення нею персональних даних кримського студента.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *