Україна-НАТО – Україна може стати частиною Альянсу після закінчення війни

Генсек НАТО Єнс Столтенберг каже, що Україна стане членом Альянсу, коли проведе необхідні реформи.

Related video

Україна стане членом НАТО після закінчення війни з Росією та якщо проведе всі необхідні реформи. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, пише The Guardian.

“Союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО. На зустрічі [Україна-НАТО] ми погодимо рекомендації для українців щодо реформ, оскільки ми продовжуємо підтримувати Київ на цьому шляху до членства в НАТО”, — сказав він.

Важливо Данія збільшить витрати на допомогу Україні, щоб досягти показника витрат для НАТО, — ЗМІ

За його словами, всі союзники переконані, що членство України в НАТо у розпал війни неможливе, навіть попри те, що тривають шляхи зближення України та НАТО.

Також Єнс Столтенберг додав, що цього місяця Нідерланди та Німеччина пообіцяли виділити Україні 10 мільярдів євро, а Румунія надала центр підготовки українських пілотів для роботи на американських винищувачах F16.

Нагадаємо, що РФ намагалася змусити Україну відмовитися від НАТО. Російська делегація намагалася змусити Україну стати нейтральною державою, попри те, що шлях України до НАТО записаний в Конституції України.

23 листопада заступник міністра оборони Юрій Джигир сказав, що Україна наближається до стандартів НАТО і запроваджує реальні інструменти, які давно й успішно працюють у всіх державах НАТО.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *