Заборона електронних цигарок — антитютюновий закон в Україні — що змінилося

Фото: pixabay.com | Електронна сигарета

Новий закон передбачає заборону реклами та стимулювання продажів тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин до них, а також продажу ароматизованих сигарет та тютюну для самокруток.

Related video

В Україні набуває чинності новий антитютюновий закон. Він був ухвалений Верховною Радою ще наприкінці 2021 року. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Telegram.

Повідомляється, що згідно із законом №1978 “Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну” вносяться такі зміни:

  • встановлюється заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;
  • уводиться штраф за продаж особам тютюнових виробів, які не досягли віку 18 років, у розмірі 1 020 грн, а у разі повторного протягом року порушення штрафна санкція виросте до 10 200 грн;
  • встановлюється заборона на продаж ароматизованих сигарет і тютюну для самокруток;
  • вводиться відповідальність за куріння з використанням пристроїв для нагрівання у всіх громадських місцях і приміщеннях за аналогією з курінням звичайних сигарет.

Заборона продажу електронних сигарет та рідин до них: що зміниться Фото: Госпродпотребслужба

У Держпродспоживслужбі зазначили, що тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, які використовуються в електронних сигаретах, а також пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, які ввели в обіг до набрання чинності Законом, підлягають реалізації. Однак до закінчення терміну їхньої придатності, але не довше 12 місяців з дня набрання чинності Законом.

Також зазначимо, що в записці пояснення до документа йдеться, що від вживання тютюну в Україні на рік помирає близько 130 тисяч осіб. Головною метою законопроєкту є захист здоров’я українців.

Раніше Фокус писав, кому компанії в Україні відмовлятимуть у видачі кредитів. Народні депутати розробили проєкт закону, яким пропонують зобов’язати мікрофінансові організації брати до уваги кредитну історію позичальника. Так, у разі його ухвалення, видавати та брати кредити до зарплати стане важче, кажуть експерти.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *