Замголови Нацполу має родичів в РФ та живе у партнера кримінального авторитета — розсіювання

Фото: Прокуратура Києва | Замголови Нацполу “підживає” у партнера російського кримінального авторитета

За даними розслідування, замголови Нацполу Дмитро Тишлек орендує нерухомість в російського бізнесмена, а на його тещу, яка відвідує окупований Крим, формлена нерухомість в одному з найдорожчих ЖК.

Related video

Дружина нового заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека та її родичі мають російське громадянство. Про це повідомили у розслідуванні Bihus.Info.

За словами видання, родина дружини Тишлека, Олександри Балакай, орієнтовно в 2000 переїхала у Ростовську область й отримала російське громадянство. Відомо, що російський паспорт Олександри Балакай залишався чинним до літа цього року.

Російське громадянство Олександри Балакай

Російське громадянство Олександри Балакай Теща з Росії та квартири в престижних ЖК: деталі

Окрім того, журналісти зазначають, що до повномасштабного вторгнення росіян теща заступника голови Національної поліції Марія Балакай відвідувала Тишлеків в Україні.

За даними видання, під час одного з таких візитів влітку 2018-го на неї була оформлена двокімнатна квартира в ЖК Новопечерські Липки в Києві.

Практично відразу після того, як теща виписала довіреність на свою доньку, передаючи їй право розпоряджатися нерухомістю, вона повернулася до Росії.

Разом з тим, як наголошують у розслідуванні, переїхавши до Києва у 2019 році, Тишлек користувався іншою нерухомістю. Мінімум впродовж року він безкоштовно проживав у квартирі площею 140 квадратних метрів у престижному ЖК “Французький квартал” в центрі міста.

“Разом грали у футбол”: як Голик подарував квартиру Тишлеку

За даними видання, нерухомість належала Юрію Голику, котрий більш відомий як ідеолог проекту “Велике будівництво”.

Проте сам Голик від цього статусу відхрещується з моменту, як проєкт “почав обростати публічними скандалами та криміналом по одному з великих підрядників”.

“А саме по фірмі з Дніпра, оформленій на фітнес-тренерку і за сумісництвом – супутницю тодішнього очільника ОВА Резніченка, у якого Голик був радником”, — зазначили у розслідуванні.

Юрій Голик

Відомо, що компанія розпочала отримувати великі державні контракти ще під керівництвом Тишлека в Департаменті захисту економіки цього регіону. За словами Голика, саме тоді вони і познайомилися.

Близькі стосунки з Тишлеком він нині заперечує. За його словами, вони просто “разом грали у Дніпрі у футбол, а квартиру в Києві правоохоронцю віддав, бо самому вона нібито не була потрібна”. Наразі, як зазначається, з квартири Голика Тишлек уже з’їхав.

Тишлек безкоштовно “підживає” у партнера кримінального авторитета РФ: деталі

Як зазначають журналісти, вже у вересні-жовтні 2023 року Тишлека неодноразово помічали в одному із елітних котеджних містечок під Києвом.

“Вранці він виходив із будинку на 300 кв.м., записаному на жінку на ім’я Наталья Нечепоренко (в документах звучить саме так – “Наталья”)”, — йдеться у розслідуванні.

За даними джерел журналістів, навесні минулого року Тишлек виїжджав за кордон на автівці чоловіка Наталі Нечепоренко Віталія, а навесні цього року Нечепоренки виписували на Тишлека довіреності. Через півроку після цього на Наталью і оформили будинок.

Відомо, що у Віталія Нечепоренка є дві невеликі будівельні фірми, які згідно з доступною на YouControl фінансовою звітністю, не є прибутковими і тому не приносять йому дивідендів. Окрім того, Нечепоренко має частку ще в одному бізнесі. За даними видання, йому належить 25% у ТОВ “Еліт лото”, де таку ж частку має Андріан Родін – ростовський кримінальний авторитет, який має дуже давні і дуже складні стосунки з поліцією.

Андрій Іманалі – російський кримінальний авторитет Все життя працює в системі МВС та Нацполіції: що відомо про Тишлека

За даними на сайті Нацполіції, заступником керівника Тишлека призначили навесні 2023 року. До того він очолював столичний Департамент стратегічних розслідувань Нацполу.

Окрім того Тишлек керував Департаментом захисту економіки в Дніпрі та Житомирі, а до російського вторгнення 2014 року – близько 10 років працював у рідній Донеччині.

Нагадаємо, 23 жовтня у матеріалі “Радіо Свобода” повідомили, що колишній голова фракції “Партії регіонів” та ексдепутат Олександр Єфремов виїхав на початку повномасштабної війни з країни та нині перебуває у Москві.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *