Замість дронів: у Prozorro з’явився новий тендер на сценарій серіалу за 10 млн грн (скриншот)

У Prozorro з’явилася інформація про новий тендер на сценарій серіалу “Санаторій “Незабудка” за 10 млн грн

За словами журналіста Богдана Буткевича, витрачання коштів на зйомки серіалу — це нецільове використання бюджету. В умовах війни необхідно використовувати фінансування для забезпечення ЗСУ.

Related video

У Prozorro з’явилася інформація про новий тендер на закупівлю сценарію серіалу “Санаторій “Незабудка” за 10 млн грн. Про це стало відомо з офіційного сайту тендерів.

Тендер на зйомки серіалу "Санаторій "Незабудка"

Інцидент прокоментував журналіст-розслідувач Богдан Буткевич.

“Медіастрічка рясніє заявою Арахамії “погана місцева влада, яка не на те кошти витрачає”. Дрони, розумієш, не купують, поки росіяни вже цілі ТРЦ під заводи виробництва БПЛА перетворили. Власне, це вочевидь нова медіакампанія ОП, яким потрібен який-небудь привід, щоб звинуватити мерів. І тут мене трішечки поплавило. Отже, телеканал “Фрідом” купує майже на 10 мільйонів новорічний серіал “Санаторій “Незабудка”. Це не жарт — це реальний скрин реальної закупівлі з “Прозорро”, — пише Буткевич.

Також журналіст зазначає, що місцева влада не може почати фінансувати армію, адже наступного дня силові структури прийдуть із “маски-шоу”, звинуватять у нецільовому використанні коштів місцевих бюджетів і через ручні суди знімуть із посад.

“До речі, знаю купу прикладів у країні, коли місцева влада допомагає своїм частинам — але робить це непублічно. Саме тому, що розуміє, що нормально це зробити не вийде, бо наступного дня це використає ОП для своїх політичних розбірок. Натомість фінансувати на мільярди гривень телепомийки — це ок, це цільові видатки”, — пише журналіст-розслідувач Богдан Буткевич.

Нагадаємо, 30 червня журналісти ТСН повідомили, що на території української столиці проводять перевірку укриттів, на облаштування яких представники районних державних адміністрацій витратили бюджетні кошти. Після скандалу із “золотими” овочерізками в Дніпровському районі, з’ясувалося, що керівництво Солом’янського району вирішило завищувати вартість під час закупівлі дверей для вбиралень по 25 тисяч гривень за штуку та лавок на 2,3 млн грн. У виробника вдалося дізнатися ринкову вартість дверей. Загальна вартість дверей склала 25 800 грн за п’ятеро, а не за одні. У РДА ціну завищили на 400%.

Також у лютому в Херсоні аудиторська перевірка зафіксувала порушення під час закупівлі форми для ЗСУ. За словами голови ОДА Олександра Прокудіна, закуплену для тероборони форму пошили з неякісних матеріалів. Крім того, вона зберігалася на складі, а роздавати українським захисникам її начебто й не планували.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *