Завербований в українській в’язниці агент ФСБ готував прорив російських ДРГ до Харкова: фото

Фото: Вечірній Київ | СБУ (ілюстративне фото)

Агент був завербований ФСБ РФ, ще коли відбував свій “строк” на території Луганської області. До початку повномасштабної війни його перевели на Харківщину.

Related video

ФСБ РФ намагалася сформувати з ув’язнених власну агентурну мережу на Харківщині, яка повинна була сприяти прориву російських диверсійно-розвідувальних груп для захоплення стратегічних об’єктів регіону. Про це повідомляють у СБУ.

Для виконання цього завдання окупанти залучили в’язня з місцевої виправної колонії, який невдовзі мав вийти на волю. Фігурант вербував інших засуджених, у яких також закінчувався термін покарання.

Встановлено, що чоловік був завербований ФСБ РФ, коли з 2012 року відбував “строк” на тимчасово окупованій частині території Луганщини. До початку повномасштабного вторгнення РФ його перевели до виправної колонії на Харківщині.

Ще в тюрмі він мав сформувати власну агентурну групу, а після виходу на волю – дистанційно зв’язатись зі своїм куратором для уточнення завдань і термінів. Перед “етапуванням” зловмисник отримав інструкції від російської спецслужби щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.

Після виходу з місць позбавлення волі завербовані агенти мали роз’їхатись по Харкову та прикордонних селищах регіону для встановлення геолокацій блокпостів та укріпрайонів Сил оборони. Також завербовані мали передати кураторам координати ключових об’єктів життєзабезпечення з актуальними системами охорони. Ці дані були потрібні були росіянам для підготовки диверсійних рейдів у прифронтові райони області в “обхід” оборонних ліній українських військ.

Фото: СБУ

Наразі російський агент-в’язень отримав повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Нагадаємо, що двоє безробітних українців з Умані та Лубен “працевлаштувалися” на роботу до російської ФСБ. Вони планували допомагати росіянам з обстрілами Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня.

Також Фокус писав, що реальний термін ув’язнення отримав агент ФСБ на прізвисько “Лексус”, який діяв на прикордонні Харківщини, збираючи інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Вовчанської громади.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *