По всій території України: в «Укренерго» повідомили про графіки відключень на завтра

Фото: Pexels | Хмари

Відключення можливі практично цілий день, адже хмарна погода не дозволяє сонячним електростанціям працювати на повну силу.

Related video

У п’ятницю, 24 травня, графіки погодинних відключень діятимуть для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00. Про це попереджає енергетична компанія “Укренерго”.

Водночас, як запевняють, енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежуватиметься.

Через дощову погоду та щільну хмарність, яка спостерігається у більшості регіонів України, сонячні електростанції не зможуть працювати на максимальній потужності.

“Відповідно, в енергосистемі й в денні години буде наявний дефіцит електроенергії”, — наголосили в “Укренерго”.

Важливо Коли перестануть вимикати світло в Україні: пояснення "Укренерго"

Зазначається, що відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які компанія щовечора доводить до кожного обленерго. Їхній список можна подивитися за посиланням.

Головною причиною застосування заходів обмеження є наслідки ракетних ударів росіян по українських електростанціях, нагадують в “Укренерго”. З 22 березня по 8 травня ЗС РФ п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Нагадаємо, за словами голови правління “Укренерго” Володимира Кудрицького, найближчі місяці будуть складними для енергетики, адже відключення можуть статися в будь-який момент. І населенню потрібно навчитися з цим жити.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *