Нищук пояснив причину ліквідації у театрі Франка посади головного режисера

Нищук пояснив причину ліквідації у театрі Франка посади головного режисера Ексклюзив 23.05.2024 14:37 Укрінформ Посаду головного режисера Національного театру імені Івана Франка, яку зараз обіймає Дмитро Богомазов, ліквідують для приведення штатного розпису відповідно до законодавства.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав генеральний директор – художній керівник Театру ім. Франка Євген Нищук.

«Це питання лежить у площині приведення штатного розпису відповідно до чинного законодавства. За контрактною системою, яка була прийнята у 2016-му році і проголосована Верховною Радою, з’явилася посада «Генеральний директор-художній керівник». Себто адміністративна частина і художня творча частина об’єднані в одній особі. І перед органом управління генеральний директор-художній керівник відповідальний і за адміністративну частину, і за художньо-творчу. А посада головного режисера де-факто практично дублює цю його функцію «художнього керівника», – пояснює Нищук.

За його словами, після того, як за завданням Міністерства культури та інформаційної політики «штатку» буде приведено відповідно до закону, в національному театрі залишаться лише посади «режисер-постановник».

«У нас так і є: і Дмитро Богомазов, і Давид Петросян, і Іван Уривський, і Дмитро Чирипюк – режисери-постановники. Можливо, у штатному розписі ще хтось з’явиться. Також у нас можуть ставити запрошені режисери. А режисери, які базово тут знаходяться, можуть спокійно робити вистави в інших містах чи країнах. Це нормально, тому що вони представляють бренд театру Франка і це велика відповідальність», – сказав Нищук.

Як повідомляв Укрінформ, актора театру та кіно, народного артиста України Євгена Нищука на початку квітня призначили генеральним директором – художнім керівником Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Нищук Театр Режисер

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *