Зеленський запропонував Раді розірвати консульську угоду з РФ

Фото: УНІАН | Зеленський запропонував Раді розірвати консульську угоду з РФ

Угоду про консульські відносини між Україною та Російською Федерацією було підписано в січні 1993 року. Наразі документ з ініціативою про розірвання відносин було передано на розгляд керівництву Верховної ради.

Related video

Президент України Володимир Зеленський представив ініціативу про розірвання консульської угоди між Україною та Російською Федерацією. Цей законопроєкт був офіційно представлений у Верховній раді. Про це повідомляє офіційний портал Ради.

Текст цього законопроєкту поки не опубліковано на офіційному сайті парламенту. Наразі документ передано на розгляд керівництву Верховної ради.

Зазначимо, що консульська угода — це документ, який встановлює правила і норми, що регулюють консульські відносини між двома державами. Угода про консульські відносини між Україною та Російською Федерацією була підписана в січні 1993 року і набула чинності в листопаді 1995 року.

Угода регулювала питання відкриття консульств, призначення і допущення голів консульських установ, а також консульські функції.

Нагадаємо, що політолог Пеетер Тайм 14 вересня заявив, що до Російської Федерації мають бути вжиті ще більш радикальні заходи, з цією країною необхідно припиняти будь-які відносини.

Ще 24 лютого 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією після початку повномасштабного вторгнення і ракетних обстрілів низки українських міст.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *