Звільнений Буглак – ексчлен ЦВК отримував зарплату, живучи за кордоном – деталі

Фото: УНІАН | Нардепи звільнили посадовця Буглака, який утік за тиждень до вторгнення

Парламентарі ініціювали звільнення члена Центрвиборчкому Юрія Буглака сім місяців тому, в серпні 2023 року. В лютому 2024 році за це проголосували 300 нардепів.

Related video

7 лютого у Верховній Раді звільнили члена Центральної виборчої комісії Юрія Буглака. Народні депутати відреагували на інформацію про виїзд посадовця за кордон і справне отримування заробітної плати мінімум рік після цього. Про ситуацію з Буглаком народний депутат від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко розповів у дописі в Telegram-каналі.

Гончаренко повідомив про результат голосування нардепів, згадавши інформацію ЗМІ щодо виїзду Буглака за кордон за тиждень до ночі повномасштабного вторгнення РФ.

Важливо Вимагають пояснень: нардепи викликають голову СБУ щодо скандалу з Bihus.info

Інший народний депутат, представник партії “Голос” Ярослав Железняк оприлюднив кількість парламентарів, які підтримали звільнення, — 300 осіб. Також зауважив, що реакція Ради настала за сім місяців після того, як журналісти проєкту “Схеми” на “Радіо Свобода” опублікували розслідування про посадовця. Згідно з даними розслідувачів, чоловік дистанційно “працював” у ЦВК, перебуваючи в Маямі.

На порталі ЦВК не опублікували коментарів щодо рішення нардепів. Останні повідомлення датовані 1 лютого та стосуються порушень у роботі територіальних виборчих комісій із регіонів. На сторінці зі складом Центрвиборчкому присутня світлина Буглака (на момент публікації статті).

Звільнення Буглака — деталі біографії

Юрій Буглак — 59-річний український посадовець, за освітою — правник. До того, як потрапити в політику та на державну посаду, працював юридичним консультантом і адвокатом, — розповідається в біографічній довідці на порталі ЦВК. Із 2014 до 2019 року був народним депутатом, обравшись за списком партії “Блок Петра Порошенка”, і був членом комітету з боротьби з корупцією. Із жовтня 2019 року — член Центрвиборчкому.

У серпні 2023 року на порталі “Радіо Свобода” розповіли про дії Буглака під час повномасштабної війни з РФ. Журналісти з’ясували, що він разом із родиною виїхав із України за 12 днів то вторгнення. Після цього оселився в США — у Маямі. Місце проживання — житловий квартал The Wave у Голлівуді. У березні 2022 року посадовець мав повернутися в Україну — відповідне рішення ухвалив президент Володимир Зеленський. Однак член ЦВК натомість узяв відпустку з догляду за дитиною, а потім перебував на посаді “дистанційно”, отримавши протягом цього часу 1,5 млн грн зарплатні, з’ясували розслідувачі. Відповідаючи на запитання щодо ситуації, чоловік заявив, що в нього “індивідуальна ситуація”.

Будинок, у якому проживає сім'я Буглака

Після публікації в ЗМІ народні депутати вирішили ініціювати звільнення Буглака — відповідну постанову зареєстрували в апараті Верховної Ради.

Нагадуємо, 7 лютого у Верховній Раді підтримали звільнення міністерки в справах ветеранів Юлії Лапутіної. Також парламентарі в першому читанні ухвалили законопроєкт №10449 про внесення змін у систему мобілізації.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *