“Вчені знайшли закономірності”: Що завжди роблять люди, кого гроші та успіх обходять стороною

Що завжди роблять невдахи, що відрізняє їх від багатих та успішних? Не від тих, хто нечесно наживає свої гроші, а від справжніх успішних людей, які найбільше досягли своєю працею та талантом? Вчені стали досліджувати поведінку та спосіб думок невдах, так умовно назвемо тих, кого гроші та успіх обходять стороною. І знайшли певні закономірності. Бідність починається з думок і висловлювань — саме в цьому головна відмінність бідних від багатих, інформує Ukr.Media.

"Синдром бідності" — у голові.

Щоб стати бідним, треба:

Скаржитися. Бідні люди постійно скаржаться, самі цього не помічаючи. Не лише на бідність, на все. Вся розмова з такою людиною зводиться до скарг. На погоду, на здоров'я, на стосунки з близькими, на важке дитинство, на несправедливість… Не дивно, що спілкуватися з такою людиною не дуже цікаво. Своїми скаргами вона підриває свій престиж і відштовхує навколишніх, які навряд чи запропонують щось корисне та взаємовигідне.

Виправдовується. Знаходити виправдання своїх лінощів чи нездатності щось робити. Говорити не так: "я не вмію малювати, ну, немає таланту в мене!", а розповідати, що батьки вас не вчили, життя було важким, грошей на олівці не було, ви часто хворіли та багато працювали. Тож ви не вмієте малювати. А зарядку не робите, бо немає часу, ви багато працюєте, батьки вас не привчили… Хоча можна просто сказати: "Мені ліньки!". Бідна людина постійно виправдовується. Це для того, щоб перекласти відповідальність із себе на інших.

Перекладати відповідальність — звинувачувати інших. "У мене немає грошей, тому що їх розікрали хитрі люди", "мені не дають отримати те, що я заслуговую", "у всьому винні мої батьки", "у всьому винен мій начальник", "мені ніхто не допомагає", "автобус спізнився"… Бідна людина постійно звинувачує когось і перекладає відповідальність.

Знецінювати чужі зусилля та працю. Впритул не бачити тієї роботи, яку виконала інша людина — і розбагатіла! Знецінювати чужий талант, здібності, важку працю. Бідна людина не цінує, не помічає те, що довелося і доводиться робити тим, хто досяг успіху. Вона заздрить результату, але не бачить труднощів.

Бідні люди моментально знаходять відповідь на запитання: "Чому багатство — це погано? Тому що багаті всі негідники та хитруни. Тому що гроші псують людину, бо багатство легко втратити, тому що гроші — це ризик та відповідальність, бо всі будуть заздрити". Масу відповідей знайде бідна людина. А багаті за такого питання губилися і перепитували: "а що поганого в багатстві? Бути багатим добре!".

Звичайно, «бідні» та «багаті» — це дуже умовно. Швидше, йдеться про успішних та неуспішних людей. Про тих, хто прагне бажаного, і про тих, хто не досягає… Але зерно істини в дослідженнях звичайно є.

Якщо хочете досягти успіху, для початку треба позбутися "синдрому з бідності" — невеликий самоконтроль та віра у себе творять чудеса і допомагають розбагатіти.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *