“Завдає вам подвійної шкоди”: Якщо людина взяла в борг і не повертає або не платить за роботу чи товар

Якщо людина взяла в борг і не повертає або не платить за роботу чи товар, вона завдає вам подвійної шкоди. Це гроші, які у вас взяті або не повернуті. Але є ще більш серйозні збитки, інформує Ukr.Media.

Ви постійно думаєте про борг. Це нормально. Ви чекаєте на дату повернення або оплату, але нічого не відбувається.

І ви тепер думаєте знову про гроші, які вам не віддали. Про того, хто не відав борг. Хочете ви цього чи ні, але думаєте. Пам'ятайте. Чекаєте. Навіть якщо сильно сумніваєтеся у поверненні грошей або в оплаті — все одно сподіваєтесь.

Ви відчуваєте фрустрацію. Незручність, тривогу, розчарування вас мучить порожня надія і гнів, який ви пригнічуєте. Ціла гама негативних переживань.

Іноді не повертають борг або не платять з агресивних мотивів. Так проявляється заздрість. Прагнення принизити та змусити просити. Або бажання виставити вас жадібним і злим, зробити з вас лихваря. А якщо мовчите — боягузливу жертву.

І той, хто не віддає, забирає ваш успіх, впевненість у собі, змушує думати про себе. Віддавати увагу. І віддавати енергію.

Без містики, увага переключена на борг. А на досягнення, уваги вже не вистачає. І роль безглуздя, якого обібрали, не сприяє успіху. Ви простак, і доказ цього — цей неповернутий борг.

Один родич позичив велику суму у жінки. І не віддавав. Обіцяв. І знову не віддавав.

П'ять років не віддавав. Але жінка не хотіла псувати стосунки, не до суду ж подавати на рідню! І продовжувала спілкуватися. Сім'я є сім'я.

І за ці п'ять років забезпечена жінка зовсім збідніла та захворіла. Весь достаток зник. А родич розбагатів, збудував розкішний будинок, міняв машини та відпочивав на найкращих курортах.

Він ніби забирав щастя та достаток жінки. А вона пригнічувала свої почуття і лише несміливо натякала, що хотіла б отримати свої гроші.

Іноді у борг беруть так спеціально. Щоб мучити добру людину. Самостверджуватись за її рахунок. І не платять за роботу спеціально, з цих низьких спонукань. Крадуть щастя, так в народі вважалося. І не безпідставно, як бачите.

У народі такий спосіб розорити заможного сусіда з давніх-давен знали. Взяти в борг. Гроші чи річ. І не віддавати навмисне, обіцяючи і називаючи дати: «на Покрову віддам!», «Після Масляної поверну!».

Тому позичали вкрай неохоче, не через жадібність. І в боргу бачили тінь агресії, недружності. «Дав у борг — втратив і гроші, і друга», — насправді, друга часто втрачають у той момент, коли він вирішує саме у нас попросити у борг… Вирішує скористатися дружбою.

Тому треба бути обережнішим. І розуміти наслідки. І наміри тих, хто обіцяє, але не віддає. Або нахабно вдає, що забув, ось вилетіло з голови!

Такі люди крадуть ваше фінансовий добробут та здоров'я. Добре розуміючи, що роблять і навіщо.

Про борг треба відкрито запитати. Це перше.

Хоча і це вже ненормально. Розмову та пояснення повинні починати ті, хто мають віддати. Якщо доводиться вам — значить, вже є намір і віддавати не збираються. Але відверто говорити треба.

А потім приймати рішення. Якщо людина дійсно збідніла, немає ні копійки, хвора і слабка — одне рішення. Можна вибачити борг, але особливим способом. Корисним для того, хто винен.

Якщо ж кошти є, а з вами не розраховуються, зробіть усі можливі юридичні дії. Боріться за своє. Тому що захищати себе потрібно.

Навіть якщо не отримаєте свого — ви не будете їжею для того, хто з вами так вчинив. Не дайте відібрати свою енергію. Ви займете активну позицію, сили перестануть йти. А з ними — і гроші…

І треба прояснити ситуацію. Усно та письмово, виразно та розгорнуто. І вжити законних дій для повернення. Тоді можна вийти з ролі жертви.

Навіть якщо не вдасться одержати своє, вдасться зберегти те, що є. Самоповагу, здоров'я, достаток. А це найважливіше. А несміливо чекати і тихо натякати, сподіватися і вдавати, що все гаразд, посміхаючись тому, хто забирає вашу енергію — шкідливо та небезпечно.

Ось у чому небезпека неоплаченої праці, товару та невідданого боргу. Неоплачена праця та товар — теж борг. Це чорна діра, яка поглинає увагу та впевненість. І треба вжити заходів, щоб закласти пролом і припинити втрачати сили та достаток.

Багаті не платили за роботу бідному, скільки оповідань та віршів є на цю тему! Але чому? Адже заплатити шевцеві чи булочнику неважко! А ось тому: треба відібрати енергію. Пити кров. Недарма експлуататорів порівнювали із павуками. Це спосіб отримувати енергію і багатіти.

Якщо всі заходи вжито, а отримати борг не вдалося, так і скажіть собі: «я вжив усіх заходів!». А потім постарайтеся забути, як забувають про вкрадене, втрачене, згоріле… Не повертайтеся подумки до втраченого. Але пам'ятайте урок. Його забувати не треба.

І ніколи не майте справ з тими, хто не платить вчасно. Потім вони взагалі перестають платити.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *