Букерівську премію отримав роман німецької письменниці Єнні Ерпенбек

Букерівську премію отримав роман німецької письменниці Єнні Ерпенбек 22.05.2024 13:19 Укрінформ Цьогорічну Міжнародну Букерівську премію отримав роман Kairos німецької письменниці Єнні Ерпенбек.

Про це повідомляється на сайті премії, передає Укрінформ.

Переклад роману з німецької мови здійснив Міхаель Гофманн.

Kairos розповідає про роман між молодою жінкою та набагато старшим чоловіком у Східному Берліні 1980-х років. У книжці порушуються питання свободи, вірності, кохання і влади.

«Це особиста історія великого кохання та його занепаду, але це також історія розпаду цілої політичної системи. Простіше кажучи: як те, що здається правильним на початку, може перетворитися на щось неправильне?», – описує свій твір авторка.

За словами голови журі, телеведучої Елеонори Вахтель, оригінальність роману полягає в тому, що він «одночасно красивий і незручний, особистий і політичний».

Букерівська премія — одна із найпрестижніших літературних нагород, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії.

Ерпенбек стала першою німецькою письменницею, яка отримала нагороду, а Гофманн – першим перекладачем-чоловіком, який здобув премію.

Вони поділять призові £50 тисяч порівну, що засвідчить їм однакове визнання.

Як повідомляв Укрінформ, книга Андрія Куркова «Самсон і Надія» (в англійському перекладі твір дістав назву The Silver Bone) увійшла у лонглістБукерівської премії.

Букерівська премія Письменниця Роман

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *