МКІП вимагає позбавити екскерівника театру імені Лесі Українки Резніковича звання академіка

МКІП вимагає позбавити екскерівника театру імені Лесі Українки Резніковича звання академіка 22.05.2024 11:06 Укрінформ Міністерство культури та інформполітики вимагає позбавити колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича звання академіка Національної академії мистецтв України.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Михайло Резнікович – колишній генеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки. Після нетривалого перебування в Києві на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році він залишив територію України та почав співпрацювати з державними інституціями країни-агресора. З відкритих джерел МКІП стало відомо, що нині Резнікович викладає в російському інституті театрального мистецтва», – йдеться у повідомленні.

За інформацією МКІП, від перших днів втечі з України Резнікович «почав транслювати свою антиукраїнську позицію через російські пропагандистські медіа». В інтерв’ю на одному з Ютуб-каналів він поширив брехливі наративи про нібито «винищення» українцями російської мови і культури та про «братерство» українського і російського народів.

«Чути незавуальовані українофобські вислови та слова прямої підтримки російської імперської політики з вуст Героя України, дійсного члена Національної академії мистецтв України щонайменше обурливо для кожного українського патріота. Коли Росія вбиває мирних жителів, знищує українські міста і села, руйнує цивільну та культурну інфраструктуру, об’єкти культурної спадщини, здійснює лінгвоцид на окупованих територіях вторити наративам ФСБ про український нацизм та благодатність ідей «русского мира» можуть лише кремлівські пропагандисти та продажні зрадники», – заявили у міністерстві.

У МКІП нагадали, що свого часу Резнікович отримав низку державних нагород. Він має звання Героя України, народного артиста України, є лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка, а також академіком-засновником НАМУ.

МКІП звернулося до НАМУ з вимогою позбавити Резніковича звання академіка.

Як повідомлялося, Михайло Резнікович з 1994 року до грудня 2022 року був генеральним директором-художнім керівником Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки (нині Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки).

Театр МКІП Артисти

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *