Фільм «Звідки куди» отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі War on Screen

Фільм «Звідки куди» отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі War on Screen 09.10.2023 15:53 Укрінформ Фільм «Звідки куди" режисера Мачека Хамели отримав головний приз на міжнародному кінофестивалі «War on Screen» , який висвітлює конфлікти у кіно та в анімаційному зображенні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

"Фільм «Звідки куди" / In the Rearview» – це загальний портрет українських біженців, що мають спільну мету: знайти безпечне місце у вирі війни. Польський евакуаційний автомобіль режисера Мачека Хамели їде дорогами України повз заміновані поля та численні військові блокпости, рятуючи людей. Він слугує кімнатою очікування, шпиталем, прихистком, місцем довіри та свідчень", – йдеться у повідомленні.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фестиваль «War on Screen» — це кінофестиваль, який висвітлює конфлікти у кіно та в анімаційному зображенні. Програма фестивалю розкриває не лише те, що призводить до конфлікту, але й те, що конфлікт породжує, як під час події, так і після неї, і визнає наступну руйнацію людського життя, навіть на відстані.

Цього року фестиваль проходив з 2 по 8 жовтня у Франції в місті Шалон-ан-Шампань, департаменті Марна та регіоні Гранд-ест.

Як повідомлялося, стрічку "Ми не згаснемо" української режисерки – документалістки Аліси Коваленко обрано фільмом-відкриттям на Тайванському міжнародному кінофестивалі по правах людини у Тайбеї.

Фото: кадр з фільму

Кіно Нагорода Біженці Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *