Харківській опері вдалося зберегти 75-80% колективу – гендиректор

Харківській опері вдалося зберегти 75-80% колективу – гендиректор 29.03.2024 19:09 Укрінформ Після російського повномасштабного вторгнення Харківському оперному театру вдалося зберегти 75-80% колективу.

Про це на форумі “Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій” розповів генеральний директор – художній керівник Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка Ігор Тулузов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам дійсно вдалося зберегти за цей час 75-80% нашого творчого колективу", – зазначив Тулузов.

Він нагадав, що вже у перші дні повномасштабної війни обстріли пошкодили будівлю театру, було розбите скління, виникали пожежі на даху, існувала небезпека руйнування системи водопостачання і опалення. Перші концерти для підтримки морального стану харків'ян артисти театру тоді давали в метро, переїжджаючи від станції до станції у броньованих поліцейських авто.

За його словами, зараз театр працює на двох майданчиках. Близько половини трупи перебуває в Європі – у містечку Ґабчіково поблизу Братислави (Словаччина). Інша частина колективу залишається в Харкові. Через безпекову ситуацію театру не вдалося отримати дозвіл на проведення масових заходів, і це зрозуміло з огляду на постійні російські обстріли. Утім, наразі вдалося обладнати безпечне приміщення.

"На щастя, у нас є таке приміщення, і зараз ми його вже майже повністю облаштували. Там досить велика сцена, і до 400 глядачів ми можемо приймати", – поінформував директор ХНАТОБ.

На цьому майданчику, наголосив він, також мають змогу виступати інші колективи, харківські і приїжджі.

Як повідомляв Укрінформ, попри повномасштабну війну театр живе, працює, готує прем’єри та має шалений глядацький попит. Більше того, є окремі вистави, квитки на які неможливо купити навіть за пів року.

Опера Театр Харків

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *