Японська анімаційна студія Ghibli отримає «Золоту пальмову гілку»

Японська анімаційна студія Ghibli отримає «Золоту пальмову гілку» 18.04.2024 15:56 Укрінформ Японська анімаційна Studio Ghibli, співзасновником якої є режисер Міядзакі Хаяо, цього року отримає почесну «Золоту пальмову гілку» на Каннському кінофестивалі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews Culture.

Це буде перший випадок, коли фестиваль вручить почесну нагороду колективу.

«Вперше в нашій історії ми вирішили відзначити не особу, а інституцію. З Ghibli японська анімація постає як одна із найбільших пригод синефілії (особливого інтересу до кінематографа – ред.), між традицією та сучасністю», – сказали президент Каннського кінофестивалю Іріс Кноблох та генеральний делегат Тьєррі Фремо.

Заснована у 1984 році, Studio Ghibli випустила понад 20 повнометражних фільмів, серед яких такі класичні стрічки Міядзакі, як «Мій сусід Тоторо», «Порко Россо», «Принцеса Мононоке», «Віднесені привидами», «Мандрівний замок», «Вітер дужчає» та «Хлопчик і чапля».

Зокрема студія була нагороджена премією «Оскар» за анімаційний фільм «Віднесені привидами» у 2003 році та картину «Хлопчик і чапля» у цьому році.

77-й Каннський кінофестиваль триватиме з 14 по 25 травня.

Як повідомлялося, 11 квітня організатори оголосили офіційну програму 77-го Міжнародного кінофестивалю в Каннах, в тому числі список фільмів, що змагатимуться за «Золоту пальмову гілку».

Японія Каннський кінофестиваль Анімація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *