Японський диригент збирає кошти для гастролей оркестру одеського театру у нього на батьківщині

Японський диригент збирає кошти для гастролей оркестру одеського театру у нього на батьківщині 22.01.2024 08:19 Укрінформ Японський диригент Одеського національного академічного театру опери та балету Хірофумі Йошіда оголосив кампанію зі збору коштів для організації гастролей оркестру одеського театру у нього на батьківщині.

Про це повідомляє NKH, передає Укрінформ.

Йошіда з 2021 року є головним запрошеним диригентом Одеського національного академічного театру опери та балету і сподівається, що музика дозволить людям у Японії більше дізнатися про Україну та поглибити своє розуміння ситуації в ній.

Кампанія зі збору коштів стартувала 15 січня і триватиме до кінця лютого. Її мета – зібрати 30 мільйонів ієн, або близько $200 тисяч.

Пожертви будуть спрямовані на покриття витрат на проїзд близько 80 учасників оркестру, оренду концертного залу та інші витрати, пов’язані з організацією концертів.

Йошіда розповів виданню, що надихнувся на проєкт після того, як диригував оперою в театрі у вересні минулого року, щоб підбадьорити людей в Україні через музику.

Він підкреслив, що минуло майже два роки з початку вторгнення, але люди в Україні тримаються і не втрачають надії.

Диригент також зауважив, що одеський театр тимчасово закривався після того, як Росія почала вторгнення в Україну в лютому 2022-го, проте вже в червні того ж року знову відкрився і відтоді продовжує показувати вистави, попри складну ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької представить в Естонії виставу «Дон Кіхот».

Фото: Одеський національний академічний театр опери та балету

Японія Концерт Одеса Оркестр

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *