Трупа Національного балету України провела в Канаді два благодійні концерти

Трупа Національного балету України провела в Канаді два благодійні концерти 22.01.2024 07:34 Укрінформ В Оттаві відбулися два благодійні концерти трупи Національного балету України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, обидва шоу пройшли у заповненій залі Національного мистецького центру.

Концерти відбулися у рамках великого канадського туру “Надія України”, організованого у партнерстві із Фундацією Олени Зеленської, посольством України в Канаді та благодійною організацією HUMANITE.

Під час туру, що розпочався минулого тижня й триватиме майже місяць, артисти Національного балету України відвідають 10 найбільших канадських міст, де продемонструють українську культуру понад 40 тисячам глядачів. Програму було спеціально створено для канадського туру й велику увагу у ній приділено нагадуванню про війну в Україні. Благодійні кошти, які вдасться зібрати протягом цього туру, будуть спрямовані до Фонду Олени Зеленської й використані на допомогу українцям, які постраждали від війни.

Перед початком концертів у Оттаві до глядачів особисто по відео звернулася Олена Зеленська, яка наголосила, що “лише краса може перемогти руйнування».

Як повідомлялося, представники української громади Монреаля (Канада) на чолі з президентом місцевого осередку Конгресу українців Канади та провінційної Ради Квебек Михайло Швець зустріли в монреальському аеропорту Національний балет України.

Тур балету Канадою розпочався в місті Квебек 15 січня. Він триватиме майже місяць і включатиме програми у головних канадських містах.

Фото: Посольство України в Канаді

Балет Канада Олена Зеленська

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *