Карандєєв розраховує на прозору й ефективну роботу Українського культурного фонду

Карандєєв розраховує на прозору й ефективну роботу Українського культурного фонду Ексклюзив 29.03.2024 00:50 Укрінформ Український культурний фонд має сприяти тому, щоб справедливо, об'єктивно та прозоро забезпечити процес відбору проєктів, які мають знайти фінансову підтримку держави.

Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав у коментарі Укрінформу.

«Український культурний фонд був створений як інструмент державної підтримки новітніх, новаторських і навіть експериментальних проєктів у сфері культури, які раніше не мали належної уваги з боку держави, але заслуговують на неї, адже є актуальними, мають цікаві ідеї», – зазначив він.

За словами Карандєєва, держава зазвичай фінансує перманентні, сталі проєкти, пов'язані із забезпеченням поточної діяльності культурних інституцій, музеїв, театрів, «тобто проєкти, де є процеси, які потребують щоденної і щорічної уваги, і, відповідно, фінансової підтримки».

Водночас урядовець зауважив що у сфері культури є процеси, які можуть бути разовими, вдалим і невдалими, «але це не означає, що вони не мають права на життя і тим більше на спробу з боку митців, з боку культурних діячів, на те, щоб їх реалізувати».

Карандєєв наголосив, що Український культурний фонд покликаний формувати нові культурні цінності та події.

«Призначення Наталі Кривди головою Українського культурного фонду, на мою думку, має сприяти тому, щоб в рівній мірі, справедливо, об'єктивно та прозоро забезпечити процес відбору тих проєктів, які мають знайти фінансову підтримку», – підкреслив очільник МКІП.

Він зауважив, що, на жаль, фінансовий ресурс на проєкти дуже обмежений, «тому наше завдання виокремити з числа охочих отримати таку підтримку ті проєкти, які є найбільш ефективними, важливими й актуальними сьогодні».

«Я розраховую на професіоналізм, досвід пані Кривди й інших членів Фонду та наглядової ради, а також сподіваюся, що діяльність УКФ допоможе побачити Україні та світу цікаві, оригінальні, актуальні культурні проєкти. Будемо спільно працювати заради розвитку та популяризації нашої культури, її нових представників», – резюмував Карандєєв.

Як повідомляв Укрінформ, новою очільницею наглядової ради Українського культурного фонду стала Наталія Кривда. Вона зарекомендувала себе як людина професійна, доброчесна, уважна до течій та проявів в українському культурному середовищі.

Культура Український культурний фонд Мистецтво МКІП Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *