У театрі Лесі Українки представили виставу «Зерносховище»

У театрі Лесі Українки представили виставу «Зерносховище» Фото 28.03.2024 17:45 Укрінформ У Національному академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки представили виставу Рівненського академічного українського музично-драматичного театру «Зерносховище» за п’єсою лауреатки Шевченківської премії, відомої української драматургині Наталки Ворожбит.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Люди хочуть справжнього мистецтва, хочуть отримувати ту енергетику, яку дає українська культура. Особливо якщо це ще й якісна культура, яка зроблена майстрами, з відчуттям відповідальності перед глядачем і з бажанням створити справжні національні культурні продукти. Та увага, яка сьогодні є на самому високому рівні до театру і взагалі до мистецтва та культури, це відповідь на ті запити, які йдуть від суспільства. А суспільство сьогодні хоче бачити театр, хоче бачити українську культуру, яка бореться, яка не тільки виживає, але й створює новий контент, яка створює нові якісні сучасні продукти світового рівня, яким без сумніву є і ця вистава», – сказав т. в. о. міністра Ростислав Карандєєв перед початком вистави.

«Зерносховище» є знаковою виставою Рівненського академічного українського музично-драматичного театру, яка отримала нагороду «Краща вистава 2022-2023» за версією фестивалю-премії «Гра». Вона не лише розповідає про страшний Голодомор, але й закликає до переосмислення нашої історії та сьогодення.

"Постановка змальовує долі окремих українців, що кохають, зраджують, живуть та просто прагнуть бути щасливими. І 1932-1933 рр. в контексті болісного сьогодення вже не здаються такими далекими. Яскрава постановка з красивим музичним оформленням нікого не лишить байдужим", – додають у міністерстві.

Як повідомлялося, у столиці відбулася церемонія нагородження театральною премією «Київська пектораль-2023».

Театр Вистава Леся Українка Карандєєв Наталка Ворожбит

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *