У Херсоні презентували проєкт «Валізка з книжками»

У Херсоні презентували проєкт «Валізка з книжками» Фото 28.03.2024 18:43 Укрінформ У Херсоні презентували проєкт, в рамках якого п’ять книгозбірень міської бібліотечної системи отримали валізи з цікавими та корисними книгами.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Валізка з книжками»: у Херсоні презентували проєкт, в рамках якого п’ять книгозбірень міської бібліотечної системи отримали валізи з цікавими та корисними книгами», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у кожній валізі – 22 видання для різних вікових груп. Книги були спеціально відібрані, тому не лише сприятимуть популяризації читання, а надаватимуть психологічну підтримку юним відвідувачам бібліотек.

Серед книг – вірші, казки, оповідання та просто історії із захопливими сюжетами. Наприклад, про пса Патрона, клуб врятованих тварин та про велику книгу почуттів.

Також Мрочко розповів, що, окрім книжок, у наборі є інтерактивні іграшки, розмальовки, маркери та посібник з порадами від відомих психологів, як розмовляти з дітьми про війну, вміти їх підтримати та пояснити складні речі простою мовою. А також довжелезний книжковий «черв’ячок», що допоможе юним читачам долати стрес.

У МВА інформують, що цей проєкт був створений за підтримки МЗС Німеччини, Goethe-Institut, Німецької бібліотечної асоціації, Українського інституту книги. Його мета – зібрати корисні книжки українських та закордонних авторів для дітей, які стали свідками війни, щоб полегшити їхнє життя та підтримати психологічно. Для проєкту було відібрано загалом 250 бібліотек із 4 500 заявок.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Херсоні реалізували проєкт «Арт-укриття «Незламна бібліотека». У «пунктах незламності» Кочубеївської, Нововоронцовської та Калинівської громад з’явилися мінічитальні.

Фото: Роман Мрочко/Телеграм

Бібліотека Херсон Книги

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *