Карандєєв та представники посольства Киргизстану обговорили культурний обмін між країнами

Карандєєв та представники посольства Киргизстану обговорили культурний обмін між країнами 09.02.2024 12:29 Укрінформ Т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Ідрісом Кадиркуловим та радником Посла Есеном Аксамаєвим, де обговорили відновлення співпраці у сфері культури.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

“Культура Киргизстану – це культура світу, так само, як і українська культура. Ми повинні забезпечити доступ для наших громадян до культурної спадщини, яка цікава та важлива для обох наших країн“, – сказав Карандєєв.

Він висловив подяку за ініціативу Посольства Киргизької Республіки в Україні щодо відновлення співпраці у сфері культури.

Карандєєв відзначив важливість національно-патріотичного виховання та формування стійкої ідентичності у громадян обох країн.

“Ми виключаємо російський продукт в українському культурному просторі. Також важливо мінімізувати його у світі, адже Росія використовує свою культуру як один із шляхів розповсюдження пропаганди“, – сказав т. в.о. міністра культури.

Своєю чергою, Кадиркулов розповів про заходи, які планує посольство з нагоди відзначення 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Крім того, посол поділився реалізованими та запланованими досягненнями на шляху зміцнення співпраці обох країн в культурній сфері. Зокрема, за підтримки посольства було надруковано твори киргизького письменника-гуманіста Чингіза Айтматова українською мовою. Також було знято кінострічки, які планується перекласти українською мовою.

Як повідомлялося, тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв і представники посольства Литви обговорили питання співпраці та спільні ініціативи у сфері культури.

Фото: МКІП

Посол Киргизстан МКІП Ростислав Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *