Книжковий ринок України ще не закрив усі позиції, які були представлені російською мовою – експерт

Книжковий ринок України ще не закрив усі позиції, які були представлені російською мовою – експерт Ексклюзив 02.06.2024 20:31 Укрінформ Книжковий ринок України ще повністю не заповнений всім тим, що було представлено російською мовою.

Про це сказав керівник відділу асортименту видавництва КСД Гнат Лагуна у коментарі Укрінформу в межах «Книжкового арсеналу».

«Багато книжок світової літератури, які є російською мовою, їх не існує на українському ринку. Попит на новинки є, але ми просто ще не закрили ті позиції, яких немає українською мовою», – сказав Лагуна.

Він наголосив, що необхідно видавати більше книжок українською, щоб заповнити ринок всім тим, що було представлено російською мовою.

Крім того, за його словами, українці зараз найбільше обирають художню літературу, зокрема, фентезі.

«Зараз жанр фікшн є найпотужнішим, тому що люди втомилися від того, що відбувається, їм потрібно десь зануритися в іншу історію і жити життям героя», – сказав Лагуна.

Він зауважив, що в цьому році видавництво КСД планує працювати з українськими дебютантами, бо в країні багато авторів, які готові запропонувати цікаві твори.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок повномасштабного вторгнення було знищено 1,6 млн видань із фондів українських бібліотек.

Книги Книжковий Арсенал Видавництво Українська мова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *