Кремль розіслав музичним продюсерам у РФ стоп-лист із 50 виконавців та колективів

Кремль розіслав музичним продюсерам у РФ стоп-лист із 50 виконавців та колективів 08.02.2024 20:41 Укрінформ Російським промоутерам та музичним продюсерам направили список із 50 російських виконавців та гуртів, "заборонених до концертної діяльності".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал «Настоящее время».

У переліку "заборонених артистів", який був спущений безпосередньо з Кремля, зокрема – група "Несчастный случай", репер Loqiemean (Роман Худяков), які раніше заявили про свою антивоєнну позицію. Також серед "заборонених" – артисти, які брали участь у "голій вечірці" блогерки Анастасії Івлєєвої: Філіп Кіркоров, Лоліта Мілявська, Глюкоза, Діма Білан та Анна Асті.

У списку присутні й музичні гурти, які брали участь у "патріотичних концертах" у Росії. Це, зокрема, групи "Монгол Шуудан", "Йорш" та "План Ломоносова".

«Промоутерам телефонують і кажуть, що не можна з цими артистами організовувати заходи на державні кошти та вішати зовнішню рекламу», – пояснив журналістам один із російських промоутерів.

Про існування негласних списків артистів, діяльність яких заборонена у РФ через їхню антивоєнну позицію, раніше писали російські ЗМІ. Кремль заперечував наявність такого переліку. Журналісти уточнюють, що списками "заборонених" музикантів займається управління адміністрації президента РФ у громадських справах, яке очолює Сергій Новіков.

Як повідомляв Укрінформ, варіант "чорного списку" російських музикантів, концерти яких у країні небажані, російська влада склала ще в липні 2022 року.

Кремль Музика Заборона Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *