У МКІП затвердили новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду

У МКІП затвердили новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду 08.02.2024 19:47 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики затвердило новий склад Наглядової ради Українського культурного фонду.

Про це повідомило МКІП, передає Укрінформ.

Як зазначається, Президент Володимир Зеленський визначив членами Наглядової ради УКФ художнього керівника театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» Олесю Жураківську та генерального директора державної установи «Український інститут» Володимира Шейка.

Від МКІП до ради увійшли виконувачка обов'язків генерального директора-художнього керівника Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдана Півненко та генеральний директор FILM.UA Group Вікторія Ярмощук.

За результатами рейтингового інтернет-голосування від закладів культури до складу Наглядової ради обрані генеральний директор – художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша Олександр Книга й генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

Від громадських об’єднань до складу ради пройшли директор товариства з обмеженою відповідальністю «ППВ Мережі знань» Володимир Bоробей та очільник громадської організації «Українер» Богдан Логвиненко.

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв наголосив, що від наглядової ради залежить стабільність і злагодженість роботи Українського культурного фонду.

«Для нас було важливо зробити процес її оновлення максимально прозорим. Наступний крок – обрання голови цієї інституції. Сподіваюсь новій команді вдасться отримати довіру суспільства», – зазначив очільник МКІП.

Як повідомлялося, наглядова рада – це один із органів управління Українського культурного фонду. Складається вона з дев’яти осіб. Двох членів ради визначає Президент, ще двох – МКІП. Також проходять по двоє представників від закладів культури та громадських об’єднань. Восьмеро членів ради окремо обирають главу фонду.

Про початок оновлення Наглядової ради Українського культурного фонду МКІП оголосило 26 жовтня 2023 року. Попередній склад був сформований у кінці 2020-го, у січні 2024-го його повноваження спливли.

Український культурний фонд МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *