На Донеччині стартувала акція до Дня вишиванки «Вишиваю волю – Вишиваю долю»

На Донеччині стартувала акція до Дня вишиванки «Вишиваю волю – Вишиваю долю» 19.04.2024 12:52 Укрінформ На Донеччині стартувала обласна культурно-мистецька акція до Дня вишиванки: «Вишиваю волю – Вишиваю долю».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній військовій адміністрації.

В ОВА пояснили, що у рамках акції «передбачається створення творчими групами фотозон – імітацій вишитого полотна з елементами закодованих слів: ВОЛЯ, ДОЛЯ, ДОНЕЧЧИНА, а також презентація зазначених фотозон 16 травня 2024 року на заходах до Дня вишиванки».

Ці заходи проводитимуться в закладах культури, гуманітарних штабах/хабах, освітніх, молодіжних центрах, які здійснюють діяльність на території Донеччини та інших областей України.

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації та Донецьким обласним навчально-методичним центром культури проведено робочу нараду, на якій представникам галузі культури територіальних громад області було доведено умови проведення обласної культурно-мистецької акції до Дня вишиванки.

В цьому, 2024 році, День вишиванки в Україні пройде 16 травня. Це свято покликане зберегти та популяризувати споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата його проведення – щорічно в третій четвер травня. Цього дня всі охочі як в Україні, так і за кордоном одягають вишиванки та приходять у них на роботу чи навчання. 

Основна мета свята – збереження українських національних цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом.

Донеччина Донецьк Вишиванка День вишиванки

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *