На окупованих територіях залишається понад 20 тисяч пам’яток культури – Карандєєв

На окупованих територіях залишається понад 20 тисяч пам'яток культури – Карандєєв 24.01.2024 16:24 Укрінформ На тимчасово окупованих територіях України наразі залишається понад 20 тисяч пам'яток культури національного та місцевого значення.

Про це т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Станом на сьогодні на тимчасово окупованих територіях України залишається: 928 бібліотек, 1050 клубних закладів, 47 музейних галерей, 106 закладів освіти сфери культури та понад 20 тис. пам'яток культури національного та місцевого значення. Коли ми відвоюємо ці території, повернемо їх під контроль України, звісно, що ми відновимо діяльність закладів культури там", – зазначив Карандєєв.

На запитання про кількість працівників, які пішли на співпрацю з окупаційною владою, він відповів, що надати фактичну оцінку можна буде лише тоді, коли буде проаналізовано конкретну ситуацію кожної окремої людини. "І казати, що всі, хто залишилися і працюють зараз там, отримуючи зарплату в рублях, є колаборантами і пішли на співпрацю, я б не наважувався", – додав Карандєєв.

Як повідомлялося, внаслідок російської агресії в Україні зруйновані або пошкоджені приблизно 872 об’єкти культурної спадщини.

Культурна спадщина Окупація Пам'ятка Ростислав Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *